הנתחים הסודיים – פולקה (צלי כתף)

צלי כתף. צילום: דניאל לילה
צלי כתף. צילום: דניאל לילה

אם נמאס לכם מפילה, תוכלו לגוון ולמצוא בקצביות נתחי משנה של בשר טרי משובח. והפעם: פולקה - נתח הצלי האולטימטיבי

7 ביוני 2017

על הנתח

הפולקה הוא בעצם צלי הכתף, אחד משלושה נתחים המרכיבים את הכתף. הוא קיים בשפע ונחשב לנתח הצלי האולטימטיבי, בזכות הרכות יוצאת הדופן שלו. זהו נתח שרירי נייד ללא הרבה שומן. בארצות הברית הוא משמש כ"איירון סטייק" עבים הנצלים על הפלנצ'ה, רכים במיוחד ובעלי טעמי בשר עזים.

עשו ואל תעשו

הפולקה מתאים מאוד לתבשילים, ופחות לצליות קצרות. על-מנת לצלות אותו יש לדאוג לנתח משויש עם מספיק סיבי שומן.

אצל הקצב

בקשו מהקצב נתח מס' 5. משקל כל נתח נע סביב 2 ק"ג.