חיפוש מתקדם

10 דרכים להכין קציצות של קיץ

בלי רטבים כבדים או בישולים ארוכים, בקיץ מכינים קציצות קלילות, עם הרבה ירקות טריים והמון טעם. אם תצליחו לא לחסל את כולן ישר מהמחבת, תוכלו גם ליהנות מהן ישר מהמקרר או בתוך סנדוויץ' עסיסי.

ברור שהן טעימות ברגע שהן יוצאות מהמחבת, אבל יש גם קציצות שיותר טעים לאכול למחרת! את חלקן מומלץ אפילו לנשנש ישר מהמקרר.

3 טיפים לקציצה המושלמת

מערבבים מומלץ ללוש את תערובת הקציצות בידיים, כדי שהחומרים יתאחדו טוב יותר והטעמים יתחברו.
מקררים חשוב להשהות את התערובת במקרר להטמעת טעמים ולהתייצבות.
מעצבים הסבתות עשו את זה בידיים רטובות, אבל הרבה יותר נוח לעצב את הקציצות בידיים משומנות קלות. כך לא תצטרכו להרטיב אותן שוב ושוב.

מסעדות החוף הלוהטות של הקיץ הקרוב
10 ארוחות הבוקר השוות בת”א

3 טיפים לטיגון מושלם

השמן חייב להיות איכותי, טרי/נקי ומתאים לטיגון. מטגנים בשמן חצי עמוק (כמו לשניצל). השמן צריך להיות חם, אחרת הקציצות יתבשלו בו, יספגו אותו ולא ישחימו יפה מבחוץ.
הקציצות צריכות להיות בגודל אחיד ובטמפ’ החדר לפני שמכניסים אותן לשמן. קציצה קרה מורידה את הטמפ’ של השמן בבת אחת, ואז במקום טיגון מתקבל בישול בשמן.
3 ,2 ,1 ניסיון מטגנים קציצה אחת, טועמים אותה ומתקנים תיבול ומרקם לפני שמטגנים את כל הכמות.

עכשיו העונה: תירס
21 סיבות לאהוב את הקיץ

עשינו לכם חשק? קדימה, לבשל:

אולי יעניין אתכם גם:
מנות קיציות עם חזה עוף
 אין חגיגה בלי עוגה!
בלי פריכיות וקוטג’: ארוחות הבוקר הבריאות שלנו

מתוך גיליון 257, יולי 2012: 100 מתכוני קיץ להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *