300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

10 הדיברות בדרך לעוגת הגבינה הניו יורקית המושלמת - על השולחן
חיפוש מתקדם

10 הדיברות בדרך לעוגת הגבינה הניו יורקית המושלמת

איך מצליחים לקבל עוגת גבינה גבוהה ושמנתית שלמרות אחוזי השומן הגבוהים בה, היא עדיין קלה ועשירה? אספנו עבורכם 10 עקרונות בסיסיים שכדאי לאמץ רגע לפני שאתם ניגשים לאפות את עוגת הגבינה שלכם לשבועות, ויש גם מתכונים. לגזור ולשמור.

ממש כמו הישראלים, שלא מפסיקים להתווכח איפה אוכלים את החומוס הטוב בארץ, כך הניו יורקים לא נלאים מלדון בנושא איזו עוגת גבינה היא המוצלחת ביותר בעיר. וממש כמו הישראלים שלא אוהבים שיתעסקו להם בחומוס, כך גם הניו יורקים אוהבים את הצ’יזקייק שלהם בצורתה המקורית: גבוהה, צחורה, דשנה אך גם רכה, ובניגוד לרוב הקינוחים האמריקאים — לא מתוקה מדי. כדי להצליח להעמיד עוגה מושלמת שכזאת צריך לנהוג בה בכבוד: לפנק אותה באמבט מים חמים ולחכות בסבלנות שתצטנן ותתייצב. הנה עשר הדברות לעוגת הצ’יזקייק המושלמת:

מתכוני הצ’יזקייק של גלי פרידמן מחכים לכם בגיליון שבועות

  1. טמפרטורת החדר כל חומרי בלילת העוגה צריכים להיות בטמפרטורת החדר לפני תחילת ההכנה — רק כך מצליחים לאוורר את גבינת השמנת הדחוסה ולקבל עוגה גבוהה, שמנתית ועם זאת קלה. את גבינת השמנת, הביצים, החמאה והשמנת (החמוצה או המתוקה) מוציאים מהמקרר לפחות 30 דקות לפני ההכנה.
  2. תבנית חלק מקסמה של עוגת הגבינה הניו יורקית הוא גובהה. לכן מקובל לאפות אותה בתבנית קטנה (בקוטר 22 ס”מ). הכי נוח — תבנית סיליקון או תבנית טפלון מתפרקת, שיבטיחו חילוץ נוח. אם אין לכם תבנית או רינג בקוטר המתאים — גם סיר גבוה עם דפנות ישרות יצלח (סיר ג’חנון קטן הוא בדיוק בגודל ובצורה המתאימים) — יש לרפד אותו בנייר אפייה כדי שיהיה אפשר לשלוף את העוגה.

לכל מי שלא אוהב לחלוק את הקינוח שלו

  1. בסיס כיוון שמלית הגבינה נותרת קרמית ורכה לאחר האפייה, יש להשתית אותה על בסיס יציב. במקור האמריקאי משתמשים ב-Graham crackers – ביסקוויטים דקים, מתוקים-מלוחים. אפשר להשתמש בפירורי פתי בר רגילים, אך פירורי עוגיות חמאה או עוגיות לוטוס קרמליות ייתנו אקסטרה פריכות וטעם. אפשרות מצוינת שדורשת מעט יותר עבודה היא בצק ברטון – בצק פריך, עשיר מאוד בחמאה ובאבקת שקדים. במתכונים הבאים תמצאו אפשרויות יצירתיות נוספות: בראוניז, גרנולה ואפילו קדאיף.
  2. מרקם מערבלים את חומרי הבלילה במיקסר עם וו גיטרה או במיקסר ידני. אפשר לטרוף את החומרים בעזרת מטרפה ידנית — אך נדרשים סבלנות וכוח פיזי. בכל מקרה לא מפסיקים לערבל/ לערבב עד שמתקבל מרקם מבריק וחלק כמו משי.
  3. אפייה באמבט מים חמים מבטיחה כי האדים ישמרו על מרקמה העדין של העוגה מפני החום — כך שוליה לא ייאפו מהר מדי ביחס למרכזה והיא לא תשקע ולא תיסדק. עוטפים את התבנית בשתי שכבות של רדיד אלומיניום ומניחים את התבנית העטופה בתבנית גדולה יותר עם שוליים גבוהים. יוצקים לתבנית החיצונית מים רותחים עד חצי מגובה התבנית הפנימית. שיטה נוספת וקלה יותר לביצוע היא להניח בתחתית התנור תבנית ובה מים שישמרו על סביבה לחה במהלך האפייה.
  1. אפייה את עוגת הגבינה הניו יורקית אופים לאט (כשעה ורבע) ובחום נמוך (160 מעלות). העוגה מוכנה כשהיא יציבה בשוליה אך עדיין רוטטת במרכזה.
  2. צינון בתום האפייה משאירים את העוגה בתנור המכובה כשעה. הצינון ההדרגתי מבטיח שהעוגה לא תצנח אלא תישאר ישרה כפלס. בזמן הצינון העבירו סכין סביב הדפנות, כך תקלו על חילוץ העוגה מהתבנית.
  3. רגע, עוד לא אוכלים! משאירים את העוגה בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות לפני ההגשה.
  4. אחסון אפשר להכין את בסיס העוגה כמה ימים מראש ולשמור במקרר או במקפיא. העוגה המוכנה תישמר במקרר עד שלושה ימים. הקפאה תהרוס את מרקמה העדין ולכן אינה מומלצת.
  5. הגשה מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההגשה — עוגה בטמפרטורת החדר תהיה טעימה יותר. סמוך להגשה מחלצים מהתבנית, מורחים בציפוי ומקשטים. כדי לקבל פרוסות עוגה ישרות ונקיות טובלים את הסכין במים רותחים לפני כל חיתוך.

כל מתכוני השבועות שלנו מחכים לכם כאן

 

 

מתוך גיליון 314, מאי 2017: גיליון שבועות להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים