חיפוש מתקדם

10 הצעדים לגידול פודי

אין לכם דרך לדעת איך יהיה הצאצא שלכם בבגרותו, אבל אתם כן יכולים לתת לו את הכלים, הסיבות והיכולת ליהנות מאוכל טוב. ספקו לו גירויים, הקשיבו לו והכי חשוב - אל תעבירו לו את התסביכים שלכם.

לפני הכל: גם אם הילדים ידחו לחלוטין את המאכלים המושקעים שתכינו, אל תתייאשו. רוב הילדים נרתעים ממאכלים חדשים וצריכים לטעום אותם כ-10-15 פעמים עד שהחשדנות הראשונית שלהם מתפוגגת. במילים אחרות: לא להשבר!המשיכו להניח על השולחן פעם בשבוע סלמון עם פטריות יער עד שהילד ילמד לזהות ולאהוב את המנה. טעמו ממנה בעצמכם וספרו לשאר בני הבית כמה אתם נהנים ממנה. מי אמר שקל לגדל ילד פודי?

kids_6501
צילום: אילן נחום

חטיפי בריאות שילדים אוהבים
ספיישל החופש הגדול שלנו!

עשרת הצעדים לגידול פודי:

  1. ילדים אוהבים טקסים קבועים. הפכו לפחות ארוחה אחת ביום לטקס שכזה, המתקיים בשעה קבועה ומשתתפים בו כל בני המשפחה.
  2. גוונו בתכולת הארוחה – שחקו עם טעמים, צבעים ומרקמים. על הקרקע הבטוחה של הארוחה הקבועה הילד ירגיש נוח להתנסות בסוגי אוכל שונים. למשל: הוסיפו לפתיתים קצת אפונה ירוקה, שימו ליד החביתה 2-3 זיתים, הגישו את הקציצות עם כף טחינה ליד.
  3. אוכל הוא עולם שלם ונפלא, שאינו מסתכם בגבולות הצלחת, וחשוב שהילד יבין ובעיקר יחווה זאת. כך, למשל, כדאי לגדל עשבי תיבול כמו נענע או לואיזה או אפילו כוסברה ולתת לילד להשקות, למולל את העלים ולהתוודע לריח ולטעם הטבעי של חומרי גלם. על הדרך הוא גם לומד שאותם עשבים לא גדלים על המדפים בסופר.
  4. שתפו את הילד בתהליך הכנת האוכל. נכון, המטבח יהיה מלוכלך ואתם תהיו מותשים, אבל רוב הסיכויים שהילד ישמח לאכול ממה שעזר לבשל.
  5. קחו את הילד למסעדות, אבל אל תשאירו אותו בגבולות ארוחות הילדים שבתפריט, אלא נצלו את המעמד כדי להציע לו להתנסות בטעמים ובמאכלים חדשים. ובכלל, אם אפשר, קחו אותו למסעדה שאין בה ארוחות ילדים. בקשו מהמלצר להמליץ לילד, תנו לו צלחת ריקה והעבירו לו טעימות מהמנה שלכם, או הזמינו עבורו חצאי מנה. בכל מקרה אל תזמינו נקניקייה עם צ’יפס – לא בשביל זה באתם למסעדה.
  6. מתחילים בגיל צעיר מאוד. בשלב הראשון של המעבר לאוכל מוצק הגישו לילד ירקות. אם תתחילו בהגשת פירות, יתרגל הילד לטעם המתוק ויתקשה לעבור לירקות. הכינו לו רסק מירק (או פרי) אחד, כדי שילמד להבחין ולזהות טעמים. אמרו לו את שם הירק ואפילו צרפו תמונה.
  7. היזהרו ממאכלים מתוקים או מלוחים מאוד (בעיקר מזונות מתועשים), שיכהו את חוש הטעם של הילד ויקשו עליו מאוחר יותר ליהנות ממאכלים בעלי טעמים מורכבים או עדינים.
  8. כן משיחין בזמן הסעודה! בניגוד לכל מה שלימדו אותנו, צריך ומומלץ לדבר בזמן האוכל, כי ככה אוכלים לאט יותר וגם נהנים יותר ומעצימים את מעמדה של הארוחה כאירוע חברתי.
  9. אל תניחו הנחות לגבי מה ילד אמור לאהוב ומה לא ואל תגבילו אותו למאכלים שאהובים עליכם בלבד. זאטוטים בצרפת מנשנשים גבינות בשלות בכיף גדול.
  10. והכי חשוב – אל תכפו עליו. תפקידכם לחשוף את הילד לנפלאותיו של עולם האוכל, ותפקידו להחליט מה הוא רוצה לקחת מזה, אם בכלל. ואל ייאוש: כמו בשאר תחומי החיים, זרעים שזרעתם עכשיו יכולים לנבוט בעוד שנים ולהעניק לכם צאצא פודי לתפארת מדינת ישראל.
kids_6502
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

אולי יעניין אתכם גם:
5 דרכים להכין שייק בריאות
כך תכינו קציצות של קיץ
שיא עונת התירס

מתוך גיליון 234, אוכלים כמו גדולים, אוגוסט 2010 להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *