10 דברים שאפשר לעשות עם אטריות אורז

10 דברים שאפשר לעשות עם אטריות אורז. צילום: דניאל לילה
10 דברים שאפשר לעשות עם אטריות אורז. צילום: דניאל לילה

אין בהן גלוטן, הן כשרות לפסח ומתאימות לתבשילים. מרככים רבע שעה במים רותחים, ואפשר להתחיל לשחק

17 בדצמבר 2015

 

  1. צ'יפס אטריות עם רצועות סינטה מטגנים חבילה אטריות אורז מרוככות במשך 10 שניות בשמן חם ללא הזהבה ומגישים כמצע פריך לחצי קילו רצועות סינטה מוקפצות עם 1/2 כוס רוטב. את הרוטב מכינים מ-1/2 כוס צ'ילי מתוק, 1/2 כוס חומץ אורז, 1/2 כוס סוכר חום, 1/4 כוס רוטב סויה ו-1/4 כוס רוטב דגים. מתקבלת כמות גדולה, אז תשמרו את הרוטב המצוין הזה לעוד מוקפצים.
  2. קרפאצ'ו סינטה ממולא בפסטו, אטריות אורז וירוקים משטחים 10 פרוסות סינטה דק-דק, מורחים בפסטו ומניחים לרוחב כל פרוסה חופן אטריות אורז מרוככות (סה"כ כחצי חבילה אטריות אורז מרוככות), חופן עלים ירוקים ורצועות מלפפון. מפזרים קצת שומשום שחור ומגלגלים. מזלפים מעל מעט שמן זית ומלח גס. מכינים רוטב לטבילה: מצמצמים כוס יין אדום עם 1/3 כוס חומץ בלסמי ו-1/4 כוס סוכר עד שמתקבל מרקם סמיך.
  3. לביבות אטריות אורז ואפונה מערבבים 3 כוסות אטריות אורז מרוככות ומסוננות עם 3 ביצים, 100 גרם אפונה, 1/2 צרור כוסברה קצוצה, 3 כפות שומשום, 50 גרם אגוזים טחונים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.
  4. קציצות בקר ואטריות אורז ברוטב עגבניות מערבבים 300 גרם בשר בקר טחון עם 2 כוסות (150 גרם) אטריות אורז מרוככות וקצוצות, בצל מגורר על פומפייה, מלח, פלפל, כפית ראס אל-חנות וביצה. יוצרים קציצות ומבשלים 15 דקות ברוטב עגבניות (שמכינים מקופסה עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון אחד, 2 כפות סוכר, מלח ופלפל).
  5. אטריות אורז בקארי עוף מטגנים 2 בצלים פרוסים ב-1/4 כוס שמן, מוסיפים רצועות מ-3 פלפלים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים 2 חזות עוף חתוכים לקוביות קטנות, כפית מחית קארי ירוקה, כפית אבקת קארי, מלח ופלפל ומטגנים 3 דקות. מוסיפים מיץ מ-1/2 לימון ופחית חלב קוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות. מוסיפים חבילה אטריות אורז מרוככות, חבילה נבטי חמנייה ו-1/2 צרור כוסברה קצוצה, מערבבים 3-2 דקות ומגישים.
  6. מרק תירס ואטריות אורז מרתיחים ליטר מרק עוף. מוסיפים 400 גרם גרגרי תירס, 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים, 1/2 עוף בגריל מפורק מהעצמות וקצוץ, 1/2 חבילה אטריות אורז מרוככות, 1/2 צרור כוסברה קצוצה, מלח ופלפל. מערבבים ומגישים.
  7. ספרינג רולס משרים עלי אורז במים עד לריכוך וממלאים כל דף במקל גזר, פלפל, מלפפון, רצועת אבוקדו וכן רצועת סלמון, עירית וכף אטריות אורז מרוככות. ממלאים ומגלגלים כמו סיגר. מגישים עם רוטב פונזו: מערבבים 3 כפות שמן שומשום, 1/4 כוס סויה, כף מיץ לימון, 2 כפות מיץ תפוזים.
  8. סלט אטריות אורז מהמזרח הקרוב מערבבים 2 כוסות (150 גרם) אטריות אורז מרוככות עם 50 גרם עגבניות לחות חתוכות לרצועות, צרור ארוגולה חתוך גס, 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות, 6 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לרצועות, עלים מ-1/2 צרור כוסברה, עלים מ-1/2 חבילה בזיליקום ו-3 שיני שום קצוצות. מתבלים ב-1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום, מלח ומיץ מלימון. פירורי פטה או סנט מור מעל ייתנו עוד טוויסט לסלט.
  9. נודלס ברוקולי ופטריות מחממים 4 כפות שמן. מוסיפים פרחים מברוקולי אחד, 3 שיני שום קצוצות, 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ, 5 פטריות שיטאקי טריות פרוסות דק-דק ומקפיצים דקתיים רק עד שמתחמם. מוסיפים חבילה אטריות אורז מרוככות, 1/4 כוס סויה, 2 כפות רוטב צדפות, 1/4 כוס צ'ילי מתוק ומערבבים. מפזרים מעל כ-50 גרם בוטנים מטוגנים קצוצים גס ומגישים.
  10. סלט אטריות אורז עם הדרים וקשיו מערבבים 2 כוסות (150 גרם) אטריות אורז מרוככות עם 5 צנוניות פרוסות דק, פילטים מ-2 תפוזים ואשכולית, פלפל חריף קצוץ, 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים ו-2 מלפפונים פרוסים וכף שומשום שחור. מכינים רוטב מ-1/4 כוס שמן שומשום, בצל מגורר, 1/2 כוס מיץ תפוזים (או אשכוליות), 3 כפות שמן קנולה, 3 כפות סוכר ומלח. יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים אגוזי קשיו קלויים, מערבבים ומגישים.