חיפוש מתקדם

6 נשים מעולם הקולינריה שעשו לנו את השנה

לא פשוט להיות שף – לפקד על טבחים, להתמודד עם ספקים, לעבוד משמרות כפולות בעבודה מאומצת ועדיין להמשיך להיות יצירתי ולהתעדכן. והמציאות הזו קשה אף יותר לנשים, במיוחד לכאלו שרוצות לשלב בקריירה גידול ילדים ותחזוק משפחה. התוצאה: כמעט לא תמצאו בארץ נשים שמובילות מטבחים של מסעדות, והיום אפילו פחות מבעבר. ובכל זאת, נשים משאירות את חותמן בסצנה הקולינרית בישראל. לכבוד יום האישה, החלטנו לעשות כבוד לכמה מהן

אביבית פריאל אביחי: קשה שלא להוריד את הכובע בפני השפית אביבית פריאל-אביחי, שאוחזת במושכות של שני מוסדות קולינריים בתל אביב. פריאל-אביחי היתה ממובילי התחייה הקולינרית של שוק לוינסקי, כשפתחה לפני שלוש שנים וחצי את “אוזריה” — טברנה יוונית-ים תיכונית צוהלת. השנה פריאל-אביחי פתחה יחד עם שותפתה אופיר למור לאמי, ובצמוד ל”אוזריה”, את Cook Book café, שבו היא מגישה סנדוויצ’ים מאפים ומתוקים לצד ממרחים שאפשר לקנות הביתה. מדי יום מתבשל בסירים “מתכון מהספרים” וקיר שלם של ספרי בישול מעטר את המקום.

אביבית פריאל אביחי
צילום: דן לב

יהלומה לוי: יהלומה, ששמשה בעבר כמנכ”לית רדיו ת”א, וויתרה על עמדת הכוח ויצאה להגשים את הייעוד שלה, כאשר פתחה ביסטרו קטן ברחוב מטלון. יהלומה, שתרמה אף היא לפריחתו של שוק לוינסקי, העתיקה השנה את מיקומו של הביסטרון לנמל ת”א, ושם פתחה את “יהלומה בנמל” המרווחת.

שבוע חדש התחיל..

A photo posted by yahaloma levi (@yahaloma) on


עדי לוי סומנה כהבטחה כבר בימיה כסו-שפית ב”כתית” ואחר כך כסו-שפית ב-DBGB של דניאל בולו בניו יורק. היום מנהיגה לוי את המטבח של “ז’אז’ו” במתחם שרונה. בבר היין, שממוקם במערה שהייתה בעבר מרתף יינות טמפלרי, היא מוציאה תחת ידיה אוכל יפהפה, טעים ורגיש. יחד עם שני זיתוני, שאחראית על תחום היין במסעדה, שתי הנשים מובילות מתחם היוקרה בתחום ששייך עדיין ברובו לשפים הגברים.

עדי לוי
צילום: אורן גלעד

שיראל ברגר בסך הכל בת 25 אבל כבר הספיקה לעבוד במסעדות עילית במנהטן (Morini האיטלקית ו-ABC של השף ז’אן ג’ורג’ וונגריכטן המתמחה באוכל מתוחכם ובריא עם אג’נדה סביבתית). השנה היא חברה לאורי שביט, בעבר כתבת, עורכת ומבקרת המסעדות שלנו, ויחד הן הקימו מסעדת פופ-אפ טבעונית בשם “מיס קפלן”. מההתחלה היה ברור שהפופ-אפ כאן כדי להישאר – ואכן השבוע התבשרנו שמיס קפלן עולה כיתה והופכת למסעדה אמיתית.

שיראל ברגר
צילום: דניאל לילה

ליאור משיח למדה קונדיטוריה ב-(ICC (International Culinary Center בניו יורק, ועם חזרתה לארץ נכנסה אל המטבח של דיוויד פרנקל ב”פרונטו”. לאחר מכן קיבלה הזדמנות שמעט מאוד שפים קיבלו לפניה: סטאז’ ב”נומה”, בעלת 3 כוכבי מישלן, הנחשבת לאחת המסעדות הטובות בעולם. ליאור היא אחת מהנדירים שזכו להימנות על צוות המסעדה, לקראת סגירתה המתוכננת. במקביל לעבודתה שם, השיקה בלוג דוקומנטרי בשם: “החוויה הנורדית שלי”.

רמה בן צבי 

היא מודל ומופת למסעדנות שפויה. את “המטבח של רמה” ביישוב נטף היא פתחה לפני 20 שנה בדיוק ומאז היא עושה את זה בדרך שלה. המסעדה פתוחה 4 ימים בשבוע ומגישה אוכל אמיתי ומלא רגש עם דגש על שימוש בתוצרת המקומית. מנות ותבשילים יצאו מהטאבון הענק של רמה עוד לפני שזה היה קלישאה של המטבח הישראלי החדש ועד היום המסעדה נחשבת לאחת המסעדות המובילות והחדשניות מחוץ לתל אביב.

רמה בן צבי
צילום: דניאל לילה

סבינה ולדמן שפית, יועצת למסעדות, מורה לבישול והמתכונאית האחרונה שהצטרפה לכוחותינו בשנה האחרונה. בתקופה הקרובה סבינה תככב על מסך הטלוויזיה שלכם כחלק מהקאסט המבטיח של “משחקי השף”, ואנחנו מאחלים לה המון בהצלחה.

סבינה ולדמן
צילום: יעל כלב
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *