חיפוש מתקדם

15 דברים שאפשר לעשות עם סלמון מעושן

יש לו טעם ממכר ודומיננטי, שיכול לשדרג גם את המאכלים הכי יומיומיים: פריטטה, סלט פסטה, סקונס ועוד מנות שאפשר לאלתר עם סלמון מעושן

15 דברים שאפשר לעשות עם סלמון מעושן

  1. פריטטה של סלמון, תירס ותרד מערבבים 4 ביצים עם 3 כפות שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס. מחממים מחבת בקוטר 20 ס”מ עם כף-שתיים שמן זית ומטגנים רצועות מבצל סגול אחד, 1/2 כוס גרגרי תירס (או אפונה) ופלפל ירוק חריף וקצוץ 3 דקות עד שהבצל מתרכך. יוצקים את תערובת הביצים ומייד מפזרים עליה 100 גרם נתחי סלמון מעושן חתוכים לרצועות וחופן עלי תרד או כמה עלי בזיליקום. מטגנים כ-4 דקות עד שמתייצב. הופכים את הפריטטה בעזרת צלחת ומטגנים עוד 2 דקות להשלמת ההכנה או מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 5 דקות.
  2. סלט קיסר עם סלמון מכינים רוטב: מערבבים היטב בצנצנת 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק, 1/4 כוס שמן זית, 1/2 כפית חרדל דיז’ון גרגרים ו-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי. יוצקים על לבבות חסה בקערה, מערבבים ומניחים מעל 150 גרם רצועות סלמון מעושן, 2 כפות ביצי סלמון ושבבי פרמזן גדולים.
  3. סקונס סלמון ושמנת מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים 3 כוסות קמח תופח לקערה ומוסיפים מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה, גביע (250 גרם) גבינת שמנת (אפשר בטעם שום-שמיר), כפית מלח, מעט אגוז מוסקט מגורר ו-200 גרם סלמון מעושן קצוץ. מערבבים או לשים עם הידיים 2 דקות, לא יותר מדי, רק עד שהקמח נספג בנוזלים. הבצק אמור להיות רך ומעט דביק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים ושומרים 30 דקות במקרר. משטחים את הבצק על נייר אפייה בעזרת הידיים לעובי 1 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 6 ס”מ. מברישים בביצה ואופים 20-15 דקות עד שהם זהובים אך עדיין רכים. הם יתייצבו עוד אחרי הקירור.
  4. גראטן תפוחי אדמה וסלמון פורסים דק-דק 6 תפוחי אדמה ומערבבים בקערה עם 200 גרם סלמון מעושן קצוץ, 2 שיני שום כתושות, מיכל שמנת מתוקה, מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס. משטחים בפיירקס או בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים שעה ב-180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להזהבה. אם רוצים, מוסיפים פרמזן.
  5. ממרח סלמון מעבדים 200 גרם סלמון מעושן ובצל סגול קטן חצוי במעבד מזון בפולסים למחית גסה, מוסיפים גביע גבינת מסקרפונה ומעבדים לתערובת אחידה. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, כף קליפת לימון מגוררת ו-2 כפות עירית קצוצה. הכי טעים עם פומפרניקל קלוי.
  6. סלט פסטה וסלמון ברוטב יוגורט חמצמץ מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים. מערבבים עם 200 גרם סלמון מעושן קצוץ, 1/2 ליטר יוגורט כבשים סמיך, צרור שמיר קצוץ ובצל סגול חתוך לרצועות. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.
  7. קרוק מאדאם זריז מורחים 2 פרוסות חלה בשכבה יפה של חמאה ומרפדים אותן בפרוסות אמנטל וסלמון מעושן ברוחב לב. סוגרים לכריך וטובלים אותו בתערובת של 2 ביצים ו-1/4 כוס חלב מתובלים במלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מטגנים במחבת עם כף חמאה ומעט שמן עד הזהבה. מגישים חם עם 2 כפות שמנת חמוצה.
  8. בלינצ’ס ממולאים בגבינה וסלמון מערבבים כוס קמח תופח, 2 ביצים, גביע שמנת חמוצה ו-1/2 כוס חלב לבלילה חלקה. מחממים מחבת עם מעט חמאה ו/או שמן, יוצקים בכל פעם 1/2 מצקת ומטלטלים לכיסוי אחיד של המחבת בבלילה. הופכים אחרי 2 דקות, כשעולות בועות על פני השטח. מכינים כך את כל הבלינצ’ס. ממלאים בתערובת של 250 גרם גבינת ריקוטה, 150 גרם סלמון קצוץ, מלח, פלפל שחור גרוס ו-3 כפות עירית.
  9. לביבות סלמון ועשבי תיבול מועכים 3 תפוחי אדמה מבושלים ומערבבים בקערה עם 100 גרם סלמון מעושן קצוץ דק-דק, כוס עשבי תיבול קצוצים (בצל ירוק או עירית, שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה), 2 ביצים, מלח ופלפל שחור גרוס. יוצרים מהתערובת מעין נקניק, פורסים בעובי 2 ס”מ ומטגנים במחבת עם מעט חמאה ושמן (למניעת חריכה). אם רוצים לביבות פריכות, טובלים אותן בקמח או בפירורי לחם לפני הטיגון.
  10. פילה סלמון עטוף בסלמון מעושן (בהשראת מתכון של רוזאן גולד) מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים 4 נתחי פילה סלמון טרי (120 גרם כל אחד) במלח ופלפל שחור גרוס, עוטפים בפרוסות של סלמון מעושן ומניחים בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפייה. אופים 10 דקות בדיוק ומגישים עם שמנת חמוצה מתובלת בעגבנייה מגוררת, מלח גס וצ’ילי קצוץ.

    פריטטה של סלמון, תירס ותרד
    פריטטה של סלמון, תירס ותרד
  11. רוטב שמנת וסלמון לפסטה מבשלים מיכל שמנת מתוקה עם 3 כפות יין לבן, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט 3 דקות לצמצום. מערבבים עם פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה ועם 200 גרם פיסות סלמון מעושן ו-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
  12. טרטור סלמון מערבבים 3 גביעי יוגורט, כוס קוביות קרח כתושות, כף חומץ, 2 מלפפונים מגוררים גס, צרור שמיר קצוץ, 2 שיני שום כתושות ו-100 גרם סלמון מעושן קצוץ. מתבלים במלח ופלפל ובמידת הצורך מדללים בעוד קרח כתוש.
  13. סלט עדשים כתומות וסלמון מערבבים 2 כוסות עלי תרד צעירים עם כוס עדשים כתומות מבושלות אל-דנטה, בצל סגול פרוס דק-דק, 100 גרם סלמון מעושן קצוץ ורוטב שמכינים מ-2 כפות מחית לימון כבוש, 2 כפות שמן זית וכף חומץ (בן יין, בלסמי או אגוזים).
  14. ניסואז סלמון בקערה אישית מסדרים עלים מלב חסה, עגבנייה ומלפפון חתוכים גס, 1/2 בצל סגול קטן פרוס, חופן תרמילי שעועית ירוקה חלוטים, ביצה קשה חתוכה לרבעים ו-50 גרם פרוסות סלמון מעושן. מכינים רוטב מ-2 כפות שמן, כף חומץ, קורט סוכר וחצי כפית חרדל דיז’ון גרגרים.
  15. ניוקי סלמון וריקוטה מערבבים 200 גרם סלמון מעושן קצוץ, 200 גרם ריקוטה, 2 ביצים, מלח, פלפל שחור טחון טרי ואגוז מוסקט בקערה. מוסיפים 2/3 כוס קמח ולשים אותו פנימה עד לקבלת תערובת נוחה ללישה. במידת הצורך מוסיפים עוד קמח (מכסימום עד כוס). מכסים ומקררים את הבצק במשך שעתיים. מגלגלים לגליל בקוטר 2 ס”מ, חותכים למקטעים של 3 ס”מ ומבשלים במי מלח רותחים 3-2 דקות עד שהם צפים.
מתוך גיליון 257, יולי 2012: 100 מתכוני קיץ להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *