חיפוש מתקדם

6 דרכים להכין פלאפל

אנחנו לא בעד שתנטשו את הפלאפל השכונתי לתמיד - אבל למה שלא תנסו להכין פלאפל בעצמכם? אספו עבורכם 6 דרכים שונות להכין את המאכל הכי ישראלי בבית, בליווי כללי זהב ועוד טיפ אחד שיפתיע אתכם.

הוא חזר לתודעה בזכות הטבעונים והצמחונים והגיע גם למסעדות ולמטבח הביתי. ויש בשורה: גם אם לא מטגנים את הכדורים בטיגון עמוק, הם עדיין יוצאים פריכים וטעימים!

טיגון פלאפל – 4 כללי זהב

  1. כדאי לעצב את הקציצות מראש ולהניח על מגש ולא תוך כדי טיגון.
  2. מחממים את השמן לטמפרטורה בינונית – לא חם מידי, אחרת הפלאפלים יישרפו מבחוץ לפני שיתבשלו מבפנים; ולא קר מדי – הפלאפלים ייצגו ספוגים בשמן ולא פריכים.
  3. כשהקציצות שחומות ויפות מוציאים למסננת או לנייר סופג ומניחים בשכבה אחת ולא בכמות גדולה כדי לספוג עודפי שמן רגע לפני ההגשה.
  4. מגישים מייד! כל רגע שעובר נוטל מהפלאפלים את פריכותם הנהדרת.

אם כבר שלפתם את המחבת:
הצצה לגיליון החדש: שניצל וינאי כמו שצריך
10 דרכים להכין חזה עוף לארוחת הצהרים

עמוק או רדוד?

הדרך המסורתית לטיגון כדורי פלאפל היא בשמן עמוק (בסיר או במטגנת ייעודית) — זה מאפשר לשלוט בטמפ’ שמן קבועה, ולכדורים יש מספיק מקום להיטגן מכל הכיוונים בו זמנית ובאופן אחיד. הבעיה היא שרבים נרתעים מטיגון עמוק בעיקר בגלל הריח שמשתלט על הבית.
יש חלופה? השיטה הבאה מומלצת כאשר מטגנים כמות לא גדולה. מעצבים מהתערובת כדורים פחוסים ומטגנים כמו שמטגנים קציצות, כלומר בשמן רדוד בגובה 2-1 ס”מ. הפלאפלים מתקבלים פריכים בדיוק כמו בטיגון עמוק, צריך רק לגלגל אותם להזהבה אחידה מכל הצדדים. מומלץ להשתמש בשמן זרעי ענבים, שנשרף בטמפ’ גבוהה במיוחד וכמעט שלא מפיק ריחות לא נעימים של טיגון. האמת היא שהשמן הזה מצוין גם לטיגון עמוק, אבל נראה אתכם מבזבזים בקבוק שמחירו כ-50 שקל על מחזור טיגון אחד.
אפשר גם לאפות מסדרים את הפלאפלים על נייר אפייה משומן, מרססים או מברישים בשמן זית ואופים בטמפ’ של 220 מעלות כ-15 דקות. בשיטה הזאת הכדורים מתקבלים מעט פחות פריכים.

להשלמת חווית הפלאפל אולי תכינו גם: 

אולי יעניין אתכם גם: 
← 10 דברים שאפשר להכין עם תחתיות ארטישוק קפואות
← אפשר גם בלי בשר: 10 הקציצות הצמחוניות שאנחנו הכי אוהבים
← 10 הצעדים לגידול פודי

מתוך גיליון 284, אוקטובר 2014: גיליון מקומי להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (2)

  • עמית 18 באוגוסט 2017 21:52 השב

    למה את ממליצה להכין את הכדורים מראש, ולא כדור-טיגון, כדור-טיגון?

    מה היא טמפרטורה בינונית לשמן?

    • noa.ochayon 20 באוגוסט 2017 11:00 השב

      היי עמית,
      הכנת הכדורים מראש היא לשם הנוחות בלבד.
      הכוונה בטמפרטורה בינונית היא ללהבה בינונית של הגז. בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *