מתכון

Baba au Rhum באבא או רום

התוצאה היא בצק לעיס יותר וסירופ משכר כפליים. אני אוהבת להגיש את הבאבא ברוטב פסיפלורה

843 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
Baba au Rhum. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
Baba au Rhum. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
  • 30 סברינות בקוטר 5 ס”מ בתבניות שקעים בצורת טבעת או בכלים חד-פעמיים
  • 2:30 שעות
  • למתקדמים
  • כשר
  • אפייה

זוהי אמה הרוחנית של הסברינה. ההבדלים העיקריים ביניהן הם תוספת רום בבצק ובסירופ, ויתור על המלח והחלפת אחת הביצים בחלמונים. התוצאה היא בצק לעיס יותר וסירופ משכר כפליים. אני אוהבת להגיש את הבאבא ברוטב פסיפלורה, אבל אפשר גם להמיר את הפסיפלורה בכמות זהה של מיץ תפוזים או אשכוליות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

לסירופ:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את העוגות:

1

מערבבים שמרים, סוכר, מלח, חלב ורום בקערת מיקסר לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים עם וו גיטרה עד שהוא נטמע לגמרי. מוסיפים ביצים וחלמונים בזה אחר זה תוך כדי ערבול ומערבלים 3 דקות נוספות. מוסיפים חמאה ומערבלים 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך מאוד.

2

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בין חצי שעה לשעה וחצי).

3

משמנים את התבניות בחמאה מומסת, מקמחים ומנערים. מקפיאים לרבע שעה.

4

מערבלים את הבצק במיקסר עם וו גיטרה במשך כמה שניות עד שיוצא ממנו האוויר ויוצקים לתבניות (בעזרת כפות או שקית זילוף) עד מחצית גובהן.

5

מתפיחים פעם שנייה ללא כיסוי עד שהבצק מגיע לשפת התבניות (כ-10 דקות).

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

אופים כ-12 דקות עד הזהבה והתייצבות. המאפים צריכים להיות מעט יבשים, כדי לספוג את הסירופ ולשמור על צורתם.

8

מצננים מעט ומוציאים מהתבנית לרשת צינון לקירור מוחלט. בשלב זה אפשר להקפיא עד השימוש.

מכינים את הסירופ:

9

מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה בסיר רחב ושטוח ומבשלים כ-5 דקות. מכבים את האש.

10

טובלים את המאפים בסירופ בסבבים בעודו חם (לא רותח), כשצידם הרחב כלפי מעלה. מניחים להם “לשתות” את הסירופ ולהכפיל את נפחם (זה לוקח 10-3 דקות, תלוי עד כמה הם התייבשו). משקים את החלק העליון בעזרת מצקת. מוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומניחים על רשת. מצננים היטב. אפשר לשמור בקופסה במקרר עד שלושה ימים.

מגישים:

11

מסדרים יפה במרכז המאפים פירות עונתיים. אם רוצים להשקיע, מצמצמים את הסירופ למחצית ומזלפים מעל בעדינות.