רינת צדוק
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
עקבו אחרי

פקעת עצבים

פרחי ארטישוק ירושלמי השאירו על רינת צדוק רושם אדיר. אחרי שהצליחה לאתר מגדלים היא מיהרה למטבח עם זר פרחים ענק

16 בדצמבר 2018
ארטישוק ירושלמי ופרחי הארטישוק. צילום: חיים יוסף
ארטישוק ירושלמי ופרחי הארטישוק. צילום: חיים יוסף

מרדף אחר פרחי ארטישוק ירושלמי, במהלך אחד מביקורינו בניו יורק, ביקרתי בחווה לגידול ירקות אורגניים שנמצאת באזור לונג איילנד. התוצרת שלהם הייתה כל כך מיוחדת ומלהיבה! קיבלתי שם זר פרחי ארטישוק ירושלמי ריחני, ולעיסה קלה של כמה עלי כותרת הספיקה לי כדי לרוץ למטבח ולצרף את הפרחים לאחת המנות. הכנו ביצי עין, פיזרנו מעל צ'ילי, מלח, פלפל ועלי כותרת של פרחי הארטישוק, והטעם היה חלום. נזכרתי בזה כמה ימים לפני הצילומים לכתבה זו והבנתי שאני חייבת להשיג פרחי ארטישוק שוב. מתברר שאין הרבה מגדלים של ארטישוק ירושלמי בארץ, והגעתי לכמה בודדים שהיו רחוקים. מצאתי רק אחד שנמצא יחסית במרכז, בקיבוץ יד למעפיל, ושמו דותן משק אורגני. נסעתי אל המשק וחזרתי לביתי עם זר פרחים ענקי של ארטישוק ירושלמי, שנראה ממש כמו זר חרציות, ועם ארגז פקעות ארטישוק טרי. פקעות הארטישוק גדלות בתוך האדמה בין הקיץ לסתיו, כך שתפסתי אותן ממש בשיאן. הנה כמה דרכים מעניינות לשלב את הירק הרב גוני הזה בתפריט הסתיו.

קובנה במילוי ארטישוק ירושלמי 

שקשוקת עדשים וארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי צלוי בקליפתו

ארטישוק ירושלמי מבושל בצ'ילי ושום 

סלט פקעות ואספרגוס

לחמג'ון ארטישוק ירושלמי ופטריות

סלט ארטישוק ירושלמי ושומר 

בודהה בול ארטישוק ירושלמי