רינת צדוק
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
עקבו אחרי

עצמאים בשטח: מתכונים צמחוניים ליום העצמאות

סלטים, מאפים וקינוחים שמתכתבים עם הטעמים החרוכים של הגריל. רינת צדוק מכינה מלווים מושלמים לכל מה שיורד מהמנגל

7 באפריל 2021
שבועות צמחוני של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק. צולם ב"מלוא הטנא", משק אורגני, מרכז מבקרים וקטיף עצמי בכרמי יוסף
שבועות צמחוני של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק. צולם ב"מלוא הטנא", משק אורגני, מרכז מבקרים וקטיף עצמי בכרמי יוסף

השנה הזאת לימדה אותנו לא מעט על פיקניקים ועל היערכות מראש לאפשרויות חדשות ומפתיעות. אם בשנה
שעברה נאלצנו לוותר על הטעמים החרוכים שמאפיינים את הפיקניקים המסורתיים של יום העצמאות, השנה אפשר להכין בבית מנות מלאות בטעמי אש, לצאת איתן החוצה, אם רוצים – ולשדך אותן לכל מה שנצלה על גחלים.

הכנתי ממרחים, מאפים וקינוחים, שינעימו את ההמתנה לבשר או לדגים, יהוו אלטרנטיבה לצמחונים או טבעונים או יהפכו לארוחה נהדרת.

סינייה סביח

מקלות בייגלה חציל

פולנטה עלי גפן, ענבים צלויין וזעתר

מסבחה גזר ועדשים עם כרובית צלויה

ירוקים צלויים עם ממרח פלפלים

עוגת סולת כוסמין ופירות צלויים עם סירופ אניס ולואיזה

סלט פלפלים טריים וממרח שקדים ולימון כבוש

עלי גפן פריכים

פופקורן מייפל-טחינה