ליאור משיח
שוגר וומן
בוגרת לימודי קונדיטוריה ואפיית לחם ב- International Culinary Center במנהטן. שימשה כשף-קונדיטורית במסעדת פרונטו, עבדה כסטאז'רית בנומה שבדנמרק והיום כותבת בלוג ומנחה סדנאות אפייה.

מיני גאלטים

ליאור משיח חוגגת את הקיץ עם עוגות גאלט קטנות, מתכון שכדאי לכל חובב אפייה מתחיל להתנסות אתו

25 ביוני 2019
מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה
מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה

הקיץ מתקרב, או שבעצם הוא כבר כאן, ואיתו מגיעים 2 גורמים מאוד חשובים:
1. פירות הקיץ
2. חופש לילדים

איך משלבים את שני הדברים הללו אתם שואלים? פשוט מאוד! עושים עם הילדים יום אפייה בבית, במזגן, מוזיקה ברקע, ואופים עם הפירות הכי יפים שמוצאים אצל הירקן.
למה אני כל כך אוהבת להכין גאלטים?
קודם כל, כי אפשר להכין את כל החומרים חודשים מראש ולשמור במקפיא. בצק, קרם שקדים, פשוט תכינו יום אחד ותקפיאו. אם כבר הכל מוכן, לא תכינו איזה יום בספונטניות?
סיבה שניה – לא צריך בבית הרבה אביזרים. לא צריך עכשיו תבניות, רינגים, אמצעים להכנת טארטים. צריך מיקסר, מערוך ותנור.
כל גאלט יוצא קצת אחרת, רואים שאדם הכין אותו ולא מפעל, ואחר כך כל אחד מקבל ביס שהרוויח בעצמו, עשיר ומפתה בקרם שקדים ופרי, לדוגמא, שזיפים! שעדיין יש עכשיו והם כל כך יפים.
עוד נחמד, זה שאפשר להכין את הגאלטים, ולפני האפייה לשמור במקפיא. אפילו לילה אפשר לשמור במקפיא, ולאפות ממש ברגע האמת.

מתכון למיני גאלטים של ליאור משיח