סל וחומר
3 בראנצ'ים מפנקים ובריאים לשבת מושלמת
מה מסב אושר גדול יותר מלפתוח שולחן עשיר במטעמים לצד חברים או משפחה? רינת צדוק מביאה שלוש אופציות לארוחה החשובה בשבוע - בראנץ' שבת
בראנץ' חורפי הוא הפינוק של העצלנים שנשארים בבית החם ומושכים את שבת בבוקר עד לשעות הצהריים המאוחרות. הבראנץ' הביתי שלי מתחיל בדרך כלל "רק" בכמה צלחות קטנות שאני מעמיסה על מגש עץ ומביאה לשולחן. ואז אני חוזרת למטבח, מעמיסה שוב את המגש ומוסיפה לשולחן עוד ועוד מנות. תמיד יהיה שם מאפה מרכזי, המון סוגים של ירקות, מטבלים וגם נשנושים מתוקים. אימא שלי היא מרוקאית שמכינה ג'חנון וקובנה, והם מצטרפים בדרך כלל לשולחן העמוס.
בכתבה זו אני מציגה כמה גרסאות אחרות, בריאות וקלילות יותר לבראנץ' שנתפס כמושחת וכבד. יש פה כמה אופציות לארוחות בראנץ' עשירות, בכל אחת מהן יש מנה מרכזית שמחליפה את הביצים המסורתיות, ולצדה סלטים, מטבלים או מתוקים. אפשר כמובן לבחור שילובים אחרים, לאמץ את המנות גם לארוחות אחרות או לשלב בין מוצרים קנויים איכותיים לתוספות ביתיות.
לכל מתכוני הבראנצ'ים:
בראנץ' 1:
בראנץ' 2:
קרמבל שקדים, תפוחים ותותים טבעוני
בראנץ' 3: