מקודם

פולי קפה – שילוב הקפה במתכונים מתוקים

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
24 ביולי 2024

* הכתבה בשיתוף נסקפה.

משקה הקפה הוא משקה פופולרי ואהוב ברחבי העולם. הדבר נובע משילוב של ארומה עשירה לצד טעם חזק. אומנם לרוב נהוג לשתות את הקפה כמשקה אך בהחלט ניתן להשתמש בו גם כמרכיב עיקרי ודומיננטי בהכנתן של עוגות וגם קינוחים. שילוב של קפה במאפים שונים יכול לשדרג את טעמם פלאים! לא תאמינו עד כמה זה קל ופשוט להוסיף להם עומק.  לפניכם טיפים מועילים לשילובם של פולי הקפה במגוון עוגות וקינוחים.

טיפ 1: בחרו את פולי הקפה הנכונים

רגע לפני שאתם שולפים את פולי הקפה שלכם, רצוי לברר באילו פולי קפה מומלץ להשתמש וכיצד יש לבחור את הפולים הנכונים:

  • קלייה: קלייה כהה של פולי הקפה תעניק להם טעם עז יותר, לעומת זאת קלייה בינונית תעניק להם  טעם מאוזן וחלק וקלייה קלה תעניק גווני טעם עדינים ופירותיים.
  • טריות: פולים טריים קלויים יעניקו לכל עוגה, קינוח או מאפה טעם בולט יותר. טחינה של הפולים רגע לפני ההכנה היא זו שתעשה את כל ההבדל. 
  • פרופיל טעם: פולי קפה מגיעים בפרופילי טעם שונים שיכולים גם הם להעניק עומק ומקרמי טעמים נהדרים, למשל פולים בעלי פרופיל שוקולדי, אגוזי או קרמלי אשר ישתלבו בהרמוניה מושלמת עם הקינוחים שלכם.

טיפ 2: שיטות איך כדאי לשלב את פולי הקפה בקינוחים

שילוב פולים עם שמנת או חלב -אם אתם רוצים להכין קינוחים בסגנון רפרפרת קפה, גלידות ופנקוטה או לחילופין מתחשק לכם ציפוי לעוגה שיעניק לה טעם עדין של קפה. כל שעליכם לעשות הוא לטחון את פולי הקפה גס ולשלב אותם עם שמנת או חלב בתוך קלחת קטנה ולחמם בעדינות עד שהפולים מתחילים להתבשל עם השמנת או החלב. לאחר מכן יש להסיר האש ולצנן כחצי שעה. בסיום התהליך יש לסנן את התערובת לקבלת נוזל חלק .

הכנת תמצית קפה – מי שרוצה להכין תערובת שיוכל לשלבה בתוך תערובות של עוגות ועוגיות ולקבל טעם עז של ועשיר של קפה, צריך לטחון פולי קפה לאבקה דקה, ולהשרות אותה עם וודקה למספר ימים.  כך תתקבל תמצית קפה ביתית בטעמים מעוררים במיוחד! 

אבקת אספרסו – מי שרוצה להעצים את הטעמים של קינוחי שוקולד עם גווני קפה מוזמן לעשות זאת על ידי טחינת פולי קפה לאבקה דקה. ניתן לעשות זאת באמצעות מטחנת קפה או מטחנת תבלינים. לאחר מכן תתקבל אבקת אספרסו שכל שנותר הוא רק לשלבה בתוך בראוניז, עוגות שוקולד מיתולוגיות ומגוון עוגיות. האבקה מתמוססת במהירות בבלילות השונות ומעניקה טעמי אספרסו עזים ומאוזנים. 

חליטת קפה – מי שרוצה להכניס את הקפה דווקא באמצעות חומרים רטובים, יכול להכין לחלוט אבקת קפה שחור או לחילופין שוט אספרסו חזק במיוחד ולהחליף עימו חלק מהנוזל המופיע במתכון המקורי. כך יתקבלו קינוחים נהדרים עם גווני טעם עדינים או עוצמתיים של קפה. 

רעיונות למתכונים מתוקים עם קפה 

קפה ועוגת אגוזים
מה נהדר יותר מאשר להכין עוגה בטעם אגוזים, טעמי אדמה עשירים וטעימים אשר משתלבים באופן מושלם עם טעמי הקפה הנהדרים. כבר בשלב האפייה תרגישו שאתם לא יכולים להמתין עד שהעוגה המופלאה הו תגיח מהתנור ותוכלו סוף סוף לפרוס ממנה פרוסה וליהנות ממנה לצד כוס קפה.

בראוניז בטעם מוקה
בואו נודה על האמת, בראוניז הם אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש. עוגת שוקולד דחוסה ונימוחה עם מרקם פריך במיוחד בחלקה העליון. למרות שטעמי שוקולד הם טעמים שמעטים יכולים להתחרות בהם, שילוב הבראוניז עם קפה מעניק להם גוון טעם של מוקה. טעמים עדינים המתמוססים ומתערבבים עם השוקולד והופכים כל ביס לחלומי.