מקודם

שש חליטות תה מומלצות שאתם חייבים להכיר

צילום: pixabay
צילום: pixabay
19 ביולי 2021

חליטות תה הן מסוג המשקאות שרבים מקשרים עם פינוק של חורף, אך יש בהן הרבה יותר מטעם טוב, וכדאי להכיר את היתרונות וליהנות מהם לאורך כל השנה. חליטות תה הן לא רק הנאה של טעם פירותי ומגוון, בחורף הן יכולות להחליף משקאות חמים, בקיץ הן מהוות תוספת של נוזלים שהגוף צריך אף יותר ואת חלקן אפשר לשתות גם כמשקה קר ומרענן בתוספת קוביות קרח. לחליטות צמחים יש לא מעט סגולות בריאותיות, והן היו ידועות כבר ברפואה המסורתית בעת העתיקה כאוצרות שבתוכן מרפא לכל בעיה וצורך. היתרון בשתיית חליטות תה הוא ביכולת ליהנות ממשקה טעים ומפנק, ולדעת שאתם שומרים על בריאות וחיוניות גופכם. הינה כמה המלצות לחליטות תה שהן הרבה יותר מרק תה. 

פרחי רוגע

תה קמומיל (בבונג) מופק מפרחי הקמומיל הנחשבים לצמח בעל השפעה מרגיעה. חליטת הקמומיל אינה מכילה קפאין וניתנת לשתייה גם לילדים ואף לתינוקות רכים. צמח הקמומיל ידוע ברפואה המסורתית והנטורופתית כמקל על כאבי בטן, גזים וכאבי ראש בכל גיל. הוא ידוע כאנטי דלקתי ואף מסייע לשינה רגועה, ולכן פעמים רבות מומלץ לצרוך אותו לפני השינה. לתה הקמומיל טעם מעודן ומיוחד וניתן לשתות אותו כחליטה קרה או חמה.

חיזוק חיובי

לואיזה היא צמח שרבים מקשרים עם תה לימון בשל טעמה וריחה הלימוני. בעלי הצמח ניתן להשתמש לחליטה אבל הם מצוינים גם לבישול ואפייה, וניתן אף לייבש אותם ולחלוט אותם למשקה בעת הצורך. חליטת עלי הצמח מספקת משקה עדין וריחני, שבצידה גם סגולות בריאותיות הידועות ברפואה העתיקה למערכת העיכול, לעידוד מצב הרוח, לחיזוק הגוף ומערכת החיסון. 

נגיעת ג'ינג'ר 

לשורש הג'ינג'ר יש טעם חריף והוא ידוע כמחמם את הגוף. מלבד הטעם המיוחד והשימוש הרב שבו במטבח האסייתי, לשורש הג'ינג'ר יש גם יתרונות בריאותיים ההופכים אותו למצוין כדי להתגבר על בחילות, הקאות ולחיזוק מערכת החיסון. את הג'ינג'ר ניתן להוסיף למאכלים, לגרד לתוך משקה או לחלוט, להוסיף לימון, קינמון ולהמתיק במעט דבש אם רוצים למתן מעט את החריפות.

התה היפני

התה היפני מאצ'ה הוא אחד ממזונות העל הידועים בשנים האחרונות, אף על פי שבמסורת היפנית הוא ידוע ביתרונותיו כבר מאות שנים. המשקה עשוי מעלי תה ירוק שאותם מגדלים כשהם מוגנים מאור השמש, ואחרי קטיפתם הם עוברים תהליך של ייבוש וטחינה בדרך מסורתית. תהליך מיוחד זה גורם למיצוי החומרים הבריאותיים של הצמח ולשמירתם, ומלבד טעמו המיוחד של התה, הוא עשיר בנוגדי חמצון ובחומרים אשר במסורת היפנית ידועים כמשרים רוגע וריכוז. שתיית תה העשוי מהאבקה הטחונה מאפשרת לנצל את יתרונות עלי התה בשלמותם.  

חליטת שומר

לירק השומר טעם מיוחד, והוא תוספת מצוינת לתבשילים, לסלטים ולחליטות תה טעימות ללא קפאין, שאותן ניתן לשתות גם כמשקה קר ומרענן בחודשי הקיץ. לשומר יש טעם אניס, ואת הירק אפשר לנצל כפקעת, כעלים בעלי טעם מעודן וגם כגרגירים. לשומר יתרונות בריאותיים והוא ידוע כמסייע לבעיות במערכת העיכול, לנשימה והקלה בשיעול וניתן אף להשתמש בו להקלה במקרים של תינוקות הסובלים מגזים. 

חליטת קינמון

כשחושבים על משקה מחמם של חורף, מיד עולה באפנו ניחוח קינמון שאותו ניתן להוסיף לחלב חם, לדייסות, לעוגות, לתבשילים, למשקאות סיידר מהבילים ולתה חם. אומנם הקינמון ידוע כתבלין מחמם, אך יש לו יתרונות רבים נוספים מלבד טעמו הנהדר. הקינמון הטחון, שאותו מפיקים מקליפת צמח הקינמון, מכיל נוגדי חמצון עוצמתיים וידוע ברפואה המסורתית כמסייע לשריפת שומן.