פקורינו סרדו
פקורינו סרדו

מסורת של יצור שנשמרת באופן מוקפד כבר מאות שנים מביאה את הפקורינו סרדו לאותה ארומה מתקתקה וממכרת שהפכה אותה לכה פופולרית

7 במאי 2019

האחות הלא מאופקת של משפחת גבינות הפקורינו מאיי סרדיניה מתחלקת לשני סוגים: צעיר ומתקתק או בוגר ומחוספס. בשני המקרים מדובר על גלילים המתמצקים לאורך גיל התבגרות ארוך הנע בין 20-120 יום בחביות עץ, כשבכל יום היא הגבינה צוברת איכות אחרת.
מבחוץ היא בצבע קש כפרי, אך מבפנים נחשף גוף מלכותי, שומני ועשיר, שטעמו משתנה בהתאם לעונה ולתזונה של הכבשים הרועים בסרדיניה. מסורת של יצור שנשמרת באופן מוקפד כבר מאות שנים מביאה את הפקורינו סרדו לאותה ארומה מתקתקה וממכרת שהפכה אותה לפופולרית, המזכירה קרמל עם עקצוץ של מלח, ורמז פירותי דק.
יין אדום מיושן ועשיר מחמיא לה מאד, לצד פירות וירקות טריים שנצבעים מחדש בטעמה העז.