מקודם

הכירו את הבריסטה: עוז חננאל

הבריסטה עוז חננאל מדבר על חשיבותה של עבודה ברוגע ומגלה מה עושה לו את היום

עוז חננאל. צילום: אנטולי מיכאלו
עוז חננאל. צילום: אנטולי מיכאלו
28 באפריל 2019

איך הגעת לתפקיד?

הייתי חסר ניסיון לחלוטין וחיפשתי עבודה ברביבה וסיליה. הציעו לי להיות ברמן וזה נראה לי מגניב. עקבתי אחרי הפעולות של מנהל הבר וקלטתי את העבודה על מכונת הקפה ממש מהר. אחרי כמה חודשים מנהל הבר קודם לתפקיד אחר ואני ירשתי את התפקיד שלו.

מה צריך בריסטה טוב?

פרפקציוניזם. אני דייקן מאוד בעבודה שלי, אני חייב שהקפה ייצא תמיד מושלם. כל כוס חייבת להיות מדויקת באופן מוחלט.

מה אתה אוהב במקצוע?

לראות את הלקוחות נהנים. לקוח שזורק מילה טובה על הקפה שלי עושה לי את היום. גם לקוחות ששמים לב שלא הייתי בעבודה ואומרים שחסרתי להם ושהם אוהבים רק את הקפה שאני מכין.

מה אתה לא אוהב להכין?

קפה עם קרח גרוס שמכינים בבלנדר. זה משקה מיותר בעיניי.

למה בריסטה נחשב מקצוע גברי?

אני לא חושב שזה מקצוע גברי. יש לא מעט בריסטות נשים, והן בעלות מקצוע מצוינות.

מה האני מאמין שלך?

אני מאמין בעבודה מסודרת ונקייה ולא בבלגן. גם לעובדים החדשים אני מסביר שצריך לעבוד בצורה רגועה וגם אם יש תור לא צריך להילחץ. כדאי שהלקוח יקבל את הקפה המושלם ובדיוק מה שביקש.

איך אתה שותה את הקפה שלך?

אספרסו קצר בבוקר, ולפעמים, בסיום המשמרת גם ספלון קורטדו – מנת אספרסו בספלון קטנטן עם חלב חם ונגיעת קצף.