ריקוטה טוסקנלה
ריקוטה טוסקנלה

אותו טעם מעודן של הריקוטה, אבל מבושם בריח חלב כבשים ומתובל בעדינות

15 במאי 2019

אחת מגבינות הריקוטה המוצלחות ביותר מיוצרת על איי סרדיניה. הטוסקנלה היא גרסה מוצקה, קשיחה ופריכה יחסית, של הריקוטה הלחה – מה שהופך אותה למושלמת כשהיא פרוסה כמתאבן או מפוררת ומותכת על לזניה או פסטה.
מדובר באותו טעם מעודן ומוכר של הריקוטה אבל מבושם בניחוח חלב כבשים, מומלח ומתובל בעדינות ובדייקנות מענגת. קשת הטעמים הזו צומחת בעוד גופה הלבן והצחור של הטוסקלנה מבשיל במשך 20 יום, בתוך תבנית מעוגלת.
תרצו להגיש אותה לצד כוס מרלו או צ'יניאטי.