היתרון של המאפים האלה הוא שאין צורך בסכין כדי לחלק אותם למנות — פשוט מושכים פרוסה אחרי פרוסה. החיסרון הגדול: אי אפשר להפסיק למשוך. לטובת המנה תצטרכו להכין מראש (כ-650 גרם) בצק שמרים דפוף. חשוב להכין את הבצק יום מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
לפי המתכון שבקישור.
2
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מכינים את המלית:
3
חותכים את החלק העליון של ראשי השום כך שחלק מן השיניים ייחשפו ומניחים בתבנית אפייה (רצוי חד-פעמית) כשהצד הקטום כלפי מטה.
4
מערבבים שמן, חמאה ודבש ויוצקים על השום. מפזרים מלח, פלפל, עלי דפנה, מרווה ותימין.
5
אופים 55-45 דקות עד ששיני השום רכות ומצננים אותן בתוך השמן.
6
מחלצים את שיני השום מהקליפה ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן מהתבנית ללא עלי הדפנה וגבעולי התימין, מוסיפים בזיליקום ומערבבים.
7
משמנים תבנית במעט שמן ומרפדים בנייר אפייה (גוזרים את הנייר כך שיתאים בדיוק לגודל התבנית).
ממלאים ומעצבים:
8
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ, מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת. חותכים רצועות של 10×25 ס”מ בעזרת גלגלת או סכין ומניחים אותן זו על זו. חותכים מהן פרוסות ברוחב 5 ס”מ ומניחים את הפרוסות במאונך (כמו שמסדרים ספרים בספרייה). חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.
מתפיחים ואופים:
9
מתפיחים כ-30 דקות עד שהפרוסות תופחות מעט.
10
מחממים תנור ל-180 מעלות.
11
אופים כ-30-25 דקות עד שהמאפה זהוב ואפוי.