חיפוש מתקדם

Pull Apart Bread עם שום קונפי, גבינת צ’דר ועשבי תיבול

מתכון לPull Apart Bread עם שום קונפי, גבינת צ’דר ועשבי תיבול
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לPull Apart Bread עם שום קונפי, גבינת צ’דר ועשבי תיבול
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לPull Apart Bread עם שום קונפי, גבינת צ’דר ועשבי תיבול
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מתכון לPull Apart Bread עם שום קונפי, גבינת צ’דר ועשבי תיבול
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

היתרון של המאפים האלה הוא שאין צורך בסכין כדי לחלק אותם למנות — פשוט מושכים פרוסה אחרי פרוסה. החיסרון הגדול: אי אפשר להפסיק למשוך.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק לפי המתכון שבקישור
  2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  3. מכינים את המלית: חותכים את החלק העליון של ראשי השום כך שחלק מן השיניים ייחשפו ומניחים בתבנית אפייה (רצוי חד-פעמית) כשהצד הקטום כלפי מטה.
  4. מערבבים שמן, חמאה ודבש ויוצקים על השום. מפזרים מלח, פלפל, עלי דפנה, מרווה ותימין.
  5. אופים 55-45 דקות עד ששיני השום רכות ומצננים אותן בתוך השמן.
  6. מחלצים את שיני השום מהקליפה ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן מהתבנית ללא עלי הדפנה וגבעולי התימין, מוסיפים בזיליקום ומערבבים.
  7. משמנים תבנית במעט שמן ומרפדים בנייר אפייה (גוזרים את הנייר כך שיתאים בדיוק לגודל התבנית).
  8. ממלאים ומעצבים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ, מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת. חותכים רצועות של 10×25 ס”מ בעזרת גלגלת או סכין ומניחים אותן זו על זו. חותכים מהן פרוסות ברוחב 5 ס”מ ומניחים את הפרוסות במאונך (כמו שמסדרים ספרים בספרייה). חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.
  9. מתפיחים ואופים: מתפיחים כ-30 דקות עד שהפרוסות תופחות מעט.
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  11. אופים כ-30-25 דקות עד שהמאפה זהוב ואפוי.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

בצק שמרים עלים מעדנות