חיפוש מתקדם
טעמים של חורף
הגשם מטפטף, הטמפרטורות צונחות ואת התכניות לערב כבר ביטלנו, כי למי יש כוח לצאת מהבית? עם כל-כך הרבה זמן איכות ביתי, חוזר לנו החשק לניחוח שעולה מקדרת בשר או מרק ירקות שורש שמתבשלים לאט-לאט על האש. מתחשק לנו להתפנק, לבשל לאט בלי למהר, בלי להזיע על הסירים ובלי למדוד זמנים. ובסופו של דבר, כשהאוכל מוכן - ליהנות מכל ביס בזמן שהגשם דופק על החלון. יתר התכניות יחכו לקיץ.

מדריכים לבישול חורפי

פעם בשנה, ביום הכי קר וגשום של החורף, אנחנו מכינים קובה. כשהרוח משתוללת והגשם דופק על החלון, אנחנו עומדים במטבח החמים, לשים, מגלגלים, קוצצים מלית ומפנטזים על הרגע בו ננעוץ שיניים בכדורים הרכים והעסיסיים.
באקלים שלנו יש מעט ימים שמצדיקים פרויקטים שכאלה, אבל כשמזדמן יום כזה – אין סיכוי שנבזבז אותו. המדריכים החורפיים שלנו יובילו אתכם יד ביד אל המנות המורכבות יותר של העונה הקרה: מרק ראמן ממש כמו של אהרוני, ראגו כהלכתו ללא קיצורי דרך, טיפים שייקחו את החמין שלכם 10 צעדים קדימה ועוד פרויקטים לימים גשומים.

 

עוד מדריכים לבישול חורפי ←


 

המרקים שיביאו את הגשם

הידיעה שיש סיר מרק עשיר שמחכה בבית הופכת גם את הימים הסגריריים ביותר לאופטימיים. מרק עוף צלול שמעיף כל וירוס דרך החלון, מרקי קטניות  עשירים שמתפקדים כארוחה שלמה, מרק אסיאתי אפוף ניחוחות מסתוריים או מרק קרמי מחוזק בשמנת וחמאה – כאן תמצאו מתכונים לכל מצב רוח.

 

לעוד מתכונים למרקים ←


 

עכשיו העונה

ירקות השורש פריכים ומתוקים מתמיד, הדלעת כתומה ולוהטת, מדפי הירקניות מתמלאים בצרורות עלים ירוקים, ריח של הדרים מתערבב עם ריח הגשם ועוד לא התחלנו לדבר על התותים שמתחילים לצוץ בכל פינה – העונה הקרה מביאה איתה רעננות, צבעוניות והרבה השראה לתבשילים שמוציאים את כל הטוב מהתוצרת העונתית.

 

עוד מתכונים עם חומרי גלם עונתיים ←


 

מתוקים להתכרבל איתם

מרושלים, גולשים מהשוליים ובעיקר – לא מנסים להרשים אף אחד – אנחנו לא מדברים על עצמנו בחודשים דצמבר-מרץ (ובכן, גם) אלא על קינוחי החורף המנחמים והביתיים שעוטפים אותנו בנעימות, כאלה שהכי כיף לאכול עם כף, ישר מהתבנית, עם פיג’מה. אנחנו בטח לא נשפוט אתכם.