מתכון

Zuppa Inglese לימוני עם קצפת וביסקוטי

גרסה לימונית לטרייפל האנגלי, שהאיטלקים אוהבים לכנות בשם Zuppa Inglese (“מרק אנגלי”)

3,894 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
Zuppa Inglese לימוני עם קצפת וביסקוטי
Zuppa Inglese לימוני עם קצפת וביסקוטי

כמה טיפות מיץ או מעט קליפה מגוררת – זה כל מה שצריך בשביל לתת לתבשילים או לקינוחים שלכם זריקת התעוררות. חגי לרנר, היועץ הקולינרי של רשת “רוסטיקו”, חוגג את העונה החמה (הקרה) של הלימון, גרסה לימונית לטרייפל האנגלי, שהאיטלקים אוהבים לכנות בשם Zuppa Inglese (“מרק אנגלי”). הטרייפל מבוסס על Lemon Curd, ובמקום להניח בישקוטים נימוחים מניחים ביסקוטים פריכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם לימון:

לקצפת:

אופן ההכנה

מכינים קרם לימון:

1

מחממים מיץ לימון וחמאה בסיר קטן עד שהחמאה נמסה. + במקביל טורפים ביצה, חלמונים וסוכר בקערה 5 דקות לתערובת בהירה. + יוצקים מעט ממיץ הלימון החם על תערובת הביצים והסוכר, מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

מכינים קצפת

2

: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ותמצית וניל 3-2 דקות עד שנוצרות פסגות רכות, כלומר קצפת שאינה מוצקה ונוקשה מדי.

מרכיבים את הקינוח ומגישים

3

: מזלפים או עורמים שכבה של קרם לימון בכוסות אישיות נמוכות ועליה שכבת קצפת. עליה מניחים עוגיות ביסקוטי (מי שאוהב מוזמן להרטיב אותן במעט לימונצ’לו). חוזרים על השכבות פעם נוספת ומגישים.

לימון סובב עולם
המרוקאים
כובשים לימונים, משרים דגים במיץ לימון לפני הבישול ומוסיפים שפע מיץ לימון למרק חרירה.

האיטלקים מכינים לימונצ’לו, צולים לימונים עם תפוחי אדמה ומטגנים אותם עם ארטישוקים.

התורכים והבולגרים מכינים רוטב אגריסטדה ומגישים עם דג, מוח או חלקי פנים אחרים.
הצרפתים מכינים סבלה – עוגיות חמאה לימוניות.


הערבים מוסיפים אותו לזעתר ולסומאק ומתבלים בו עופות צלויים וסלטים.


האנגלים מכינים קרם רב שימושי המכונה למון קארד.