החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
להגשה
אופן ההכנה
לבצק
1
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ומערבלים במיקסר עם וו לישה או במיקסר יד. לשים כמה דקות עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. מוסיפים מעט קמח או מים לפי הצורך.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומניחים לו לתפוח כ-20 דקות.
למלית
3
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בה את הבצלים מספר דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים סילאן, ראס אל חנות, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש ומוסיפים למחבת את השקדים והפירות היבשים. מצננים לטמפרטורת החדר.
לאפייה
4
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-½ ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים גדולים בעזרת קערה (אני ממליץ על קוטר של 15 ס"מ לפחות).
5
מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית. מברישים את שולי העיגול בשכבה דקיקה של ביצה טרופה רק כדי שהבצק יידבק.
6
סוגרים את הבצק בשלוש נקודות של היקף העיגול ליצירת צורה של אוזן המן ומהדקים היטב, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה. מברישים כל אוזן בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מעבירים לתבנית ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
להגשה
7
מזלפים מעל טחינה לבנה ומגישים חם. מומלץ להגיש עם סלט.