מתכון

בוקטיני סיציליאני עם פלמידה אדומה, אנשובי וזעפרן

המנה הזו היא לגמרי סול פוד ים תיכוני

1,208 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
בוקטיני סיציליאני עם פלמידה אדומה, אנשובי וזעפרן של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בוקטיני סיציליאני עם פלמידה אדומה, אנשובי וזעפרן של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

המנה מכילה גם נתח של פלמידה שכבשנו בשיטת הקונפי, אבל אפשר להחליף את הדג בטונה משומרת בתנאי שיש לכם טונה ממש איכותית. אם לא משתמשים בכל הדג הכבוש להכנת הפסטה, אפשר לכסות בשמן זית ולשמור במקרר עד חודשיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל הבצל

לפלמידה הכבושה

אופן ההכנה

כובשים פלמידה

1

שמים את הדג בסיר מעט יותר גדול ממנו, מוסיפים את כל התבלינים ויוצקים שמן זית לכיסוי. מתבלים במלח ומדליקים את הלהבה הנמוכה ביותר. מבשלים 10 דקות ומכבים את האש (הדג לא צריך להיות מבושל לגמרי).

2

מצננים את הדג בתוך השמן וקורעים לפיסות בגודל 3-2 ס"מ.

מכינים את תבשיל הבצל

3

שמים את כל החומרים בסוטאז' ומאדים 40 דקות על להבה נמוכה ללא כיסוי עד שהבצלים מתרככים מאוד ומזהיבים.

מכינים את המנה

4

מבשלים בוקטיני במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה, מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.

5

מחזירים לסיר את הפסטה ומי הבישול ששמרנו. מוסיפים את תבשיל הבצל, הפלמידה הכבושה, עגבניות, שמן זית, פטרוזיליה וחצי מכמות הפיסטוקים. מתבלים במלח ומערבבים בעדינות על להבה נמוכה כדקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

6

מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים את שאר הפיסטוקים ומגישים.