החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים צלוחית במקפיא, שתשמש לבדיקת המרקם של הריבה.
2
מבשלים את הפרי עם סוכר בסיר רחב על להבה בינונית במשך 30-20 דקות, או במיקרוגל בעוצמה מינימלית, עד שהפרי מפריש נוזלים ומתרכך מאוד. מקפידים שהסוכר לא ייחרך. אם נוצר קצף, מקפים אותו.
3
כשנדמה לכם שהריבה מוכנה, מוציאים כפית ממנה לצלוחית הקפואה - הריבה תתקרר מייד ותוכלו לטעום אותה (שהרי המתיקות נחלשת כשהריבה קרה). אם הריבה חמוצה, אפשר להוסיף סוכר ולהחזיר לבישול קצר. אם היא דלילה מדי, אפשר לצמצם על האש.
4
את הריבה המוכנה מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר עד חודש-חודשיים.