מתכון

בריא-בה

יעל מר מציעה פשוט להפחית את כמות הסוכר, מתקבלת ריבה שהיא אפילו יותר טעימה, מכיוון שטעם הפרי נותר רענן ומודגש

603 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בריא-בה של יעל מר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
בריא-בה של יעל מר. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים צלוחית במקפיא, שתשמש לבדיקת המרקם של הריבה.

2

מבשלים את הפרי עם סוכר בסיר רחב על להבה בינונית במשך 30-20 דקות, או במיקרוגל בעוצמה מינימלית, עד שהפרי מפריש נוזלים ומתרכך מאוד. מקפידים שהסוכר לא ייחרך. אם נוצר קצף, מקפים אותו.

3

כשנדמה לכם שהריבה מוכנה, מוציאים כפית ממנה לצלוחית הקפואה - הריבה תתקרר מייד ותוכלו לטעום אותה (שהרי המתיקות נחלשת כשהריבה קרה). אם הריבה חמוצה, אפשר להוסיף סוכר ולהחזיר לבישול קצר. אם היא דלילה מדי, אפשר לצמצם על האש.

4

את הריבה המוכנה מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר עד חודש-חודשיים.