מתכון

ג'חנון פרג וכרשה

 התוספות מעניקות לג'חנון מרקם בשרני ועבה יותר, אפשר כמובן להוסיף לסיר ביצים קשות שיהפכו לחמינדוס.

6,202 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למריחה ופתיחת הבצק

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכרשות כמה דקות עד להזהבה. מסננים ומצננים.

3

מערבלים את כל מרכיבי הבצק (כולל הכרשות המטוגנות) למעט המים במיקסר בוו לישה כמה שניות. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה במהירות נמוכה. ממשיכים בלישה כ־7 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק.

4

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומשהים כשעה וחצי.

5

משמנים משטח עבודה בשמן ומחלקים את הבצק ל־10 כדורים (אם רוצים ג'חנונים קטנים אפשר לחלק את הבצק ל־20 כדורים קטנים). מכסים את הכדורים במגבת ומשהים כרבע שעה.

6

פותחים כל כדור בצק בעזרת הידיים על משטח העבודה המשומן לעלה דק מאוד. מורחים את הבצק בחמאה מזוקקת, מקפלים את צד ימין למרכז ואת צד שמאל למרכז ומגלגלים לגליל מתוח. מגלגלים כך את כל עלי הבצק.

7

בסיר ייעודי לג'חנון מניחים לחם ישן ומעליו נייר אפייה, מסדרים את הג'חנונים ומורחים מעל חמאה מזוקקת ודבש. אם רוצים, מניחים את הביצים בין הג'חנונים, מכסים את הסיר ואופים במשך לילה (10 שעות לכל היותר). כדאי להגיש עם רסק עגבניות וסחוג.