מתכון

דג בקלה מטוגן ברוטב לימון ושום

את הדג חשוב לזרוק לרוטב כשהוא עדיין חמים - ככה טעמי הלימון והשום ממש נספגים לתוכו

51,391 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בקלה מטוגן ברוטב לימון ושום. צילום: shutterstock
בקלה מטוגן ברוטב לימון ושום. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מטגנים את הדג

2

מקמחים את נתחי הדג היטב ומנערים.

3

מחממים שמן במחבת (השמן צריך להגיע עד חצי גובהו של הדג) ומטגנים את הדגים כ- 5 דקות מכל צד עד הזהבה.

משרים ברוטב ומגישים

4

מוציאים את הדגים לנייר סופג ומעבירים מייד לרוטב למשך דקה. מוציאים ומעבירים לצלחת בעזרת כף מחוררת, מפזרים עליהם את הכוסברה מהרוטב ומגישים עם רבעי לימון.