מתכון

דובדבנים כבושים

יש להם טעם חמוץ עם מתיקות שמהדהדת ברקע ומגישים אותם כחמוצים לכל דבר לצד משקה חריף או אפילו כחלק משולחן סלטים

2,593 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
דובדבנים כבושים של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
דובדבנים כבושים של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

אם לא מצאתם דובדבנים מהסוג החמוץ, מומלץ להשתמש בדובדבנים המתוקים הבהירים (בצבע צהבהב-כתמתם), שהם קצת יותר חמוצים. כדי להגיע לכבישה אופטימלית, שבה הדובדבנים סופגים את מרב הטעם, מומלץ לתת להם להיכבש בשקט במשך חודש ורק אז לפתוח את הצנצנת. להכנת המתכון יש להצטייד בצנצנת בנפח של 1.5 ליטר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בסיר בינוני את כל החומרים למעט הדובדבנים ומביאים לרתיחה. מצננים לטמפ’ החדר.

2

מסדרים את הדובדבנים בצפיפות יחסית (נזהרים שלא למעוך) בצנצנת מעוקרת בעלת מכסה אוטם, יוצקים מעל את המשרה וסוגרים.

3

שומרים סגור במשך כחודש במקום מוצל עד שהדובדבנים מוכנים. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור בקירור.