מתכון

דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון

לדלעות הערמונים יש שיק מיוחד, שבא לידי ביטוי קודם כל במראה שלהן

25,975 בשלנים התעניינו במתכון זה
דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
דלעת ערמונים ממולאת בתרד מאודה בחמאת לימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

בהמשך פוגשים בטעם האגוזי המתוק והמיוחד במינו, שהולך מצוין עם תרד.

גיוונים:
 משתמשים בדלוריות במקום בדלעות ערמונים.
 אפשר לוותר על המילוי ולהקפיץ את תוכן הדלעת המרוככת עם התרד, הכרישה והתיבול הלימוני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

אופים את הדלעות בשלמותן כשעה ורק אז חוצים בקלות או חוצים ואופים 30 דקות לריכוך.

3

מקפיצים כרישה במחבת עם חמאה ושמן זית כ-2 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל ומאדים עוד 3-2 דקות לריכוך.

4

כשהחמאה נספגת ומתחיל לעלות ניחוח, מוסיפים תרד, מכסים ומכבים את הלהבה. מניחים ל-5 דקות.

5

מרוקנים את חצאי הדלעות מגרעינים, ממלאים בתרד המאודה ומגישים מייד.