מתכון

חלמונים כבושים

בקיץ איכות הביצים יורדת מאוד. באיטליה נהוג לכבוש את הביצים של סוף החורף ולהשתמש בחלמון הכבוש לאורך הקיץ

12,441 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
חלמונים כבושים. צילום:shutterstock
חלמונים כבושים. צילום:shutterstock

בגלל החום התרנגולות אוכלות פחות ושותות יותר. הביצים הופכות למימיות וטעמן מתעמעם. אם עדיין מחליטים לכבוש ביצים בקיץ הישראלי, חשוב לכבוש ביצים אורגניות איכותיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים מלח וסוכר. מרפדים תבנית (שיכולה להכיל בנוחות את החלמונים) במחצית מכמות המלח והסוכר ומניחים בעדינות את החלמונים. מכסים את החלמונים במלח והסוכר הנותרים (החלמונים חייבים להיות מכוסים בתערובת לחלוטין). מכסים את התבנית בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר 72 שעות במקום מוצל.

2

מוציאים את החלמונים (הם הופכים למוצקים) מתערובת המלח ומברישים מהם בעדינות את שאריות המלח והסוכר. החלמונים צריכים להיות דחוסים ויבשים למעט המרכז שלהם, שיהיה עדיין קצת נוזלי.

3

מחממים תנור ל־60 מעלות, מסדרים את החלמונים על נייר אפייה המונח על רשת ומייבשים כ־8 שעות או לילה שלם בתנור. מעבירים בעדינות לצנצנת מלאה באורז. החלמונים נשמרים מחוץ למקרר במקום מוצל עד 3 חודשים.