מתכון

חמאת תפוחים טבעונית

רסק תפוחים קרמי וסמיך עד כדי כך שאני קוראת לו חמאה

9,003 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
חמאת תפוחים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
חמאת תפוחים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

אני מוסיפה אותו לבלילת פנקייקס כדי להמתיק אותם ולהפוך אותם לעסיסיים; מורחת על צנים; מוסיפה לקערת מוזלי או למטבל נתחי בשר. הסוד של המחית הוא בישול התפוחים, טחינתם למחית ואפיית המחית עצמה. האפייה ממרכזת את הטעמים ואחראית על המרקם המיוחד. כדאי להכין את החמאה מכמה זני תפוחים – חלקם מתוקים, חלקם חמוצים.

אפשר ורצוי להשתמש בסיידר תפוחים ביתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פלחי תפוחים מכל הסוגים בסיר, מוסיפים סיידר, מיץ לימון ומלח גוזרים עיגול נייר אפייה, מניחים על התפוחים ומכסים את הסיר. מבשלים מעל להבה בינונית במשך 30 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים ובודקים אם התפוחים רכים – אם לא מבשלים עוד כמה דקות, ואם הנוזלים התאדו כליל מוסיפים מעט סיידר או מים. מסירים מהלהבה ומניחים בצד לצינון.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור עמוקה בנייר אפייה. יוצקים את המחית לתבנית, מעבירים לתנור ואופים שעה עד שהמחית הופכת לחומה והמרקם שלה סמיך. בכל כ-15 דקות פותחים את דלת התנור ומערבבים. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומעבירים לצנצנות מעוקרות. המחית נשמרת במקרר חודש ואף יותר.