מתכון

חצילים בתחמיץ

אחרי האפייה מכסים את החצילים בתחמיץ ומניחים ללילה במקרר, ולמחרת בבוקר יש לכם מנה עתירת טעמים

15,110 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
חצילים בתחמיץ של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן
חצילים בתחמיץ של שף אליאב גולדנברג. צילום: שרית גופן

את יתרת התחמיץ אפשר לשמור במקרר כשבועיים ולהשתמש בה להחמצת ירקות שונים או דגים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ

אופן ההכנה

1

משרים את החצילים במלח שעה לפני האפייה. מאחסנים את החצילים המוכנים במקרר לילה שלם לפני ההגשה

2

קולפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. זורים על הפרוסות מלח ומניחים בצד כשעה כדי שיפרישו נוזלים.

3

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מנגבים את פרוסות החצילים מהמלח. מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה ומניחים בה את פרוסות החצילים. אופים כ-15 דקות, עד שהפרוסות משחימות מכל הצדדים.

4

מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ.

5

מוציאים את פרוסות החצילים מהתנור ומניחים אותן בכלי בשכבות. יוצקים עליהן מהתחמיץ בכמות הדרושה כדי לכסות את הפרוסות. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר למשך לילה לפני ההגשה.