את יתרת התחמיץ אפשר לשמור במקרר כשבועיים ולהשתמש בה להחמצת ירקות שונים או דגים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחמיץ
אופן ההכנה
1
משרים את החצילים במלח שעה לפני האפייה. מאחסנים את החצילים המוכנים במקרר לילה שלם לפני ההגשה
2
קולפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. זורים על הפרוסות מלח ומניחים בצד כשעה כדי שיפרישו נוזלים.
3
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מנגבים את פרוסות החצילים מהמלח. מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה ומניחים בה את פרוסות החצילים. אופים כ-15 דקות, עד שהפרוסות משחימות מכל הצדדים.
4
מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ.
5
מוציאים את פרוסות החצילים מהתנור ומניחים אותן בכלי בשכבות. יוצקים עליהן מהתחמיץ בכמות הדרושה כדי לכסות את הפרוסות. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר למשך לילה לפני ההגשה.