מתכון

טארט תפוחי עץ מבושם בפריחת הדרים

מלית המבוססת על לפתן תפוחים בתוספת קוביות תפוחים טריים, המונחות על בצק פריך חמאתי ומתוק

מרץ 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כאן המיקסר יעבוד שעות נוספות: יקצוץ תפוחים לקוביות מושלמות בעזרת אביזר ייחודי לחיתוך קוביות בגודל אחיד, יכין בצק פריך לקלתית וגם יקציף את הקרם הטעים, שמקשט את מלית התפוחים. שימו לב: המלית היא בעצם לפתן תפוחים, שאליו מצטרפים ברגע האחרון תפוחים טריים — כך נוצר משחק מקסים של מרקמים וטעמי פרי רעננים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך:

למלית:

לקרם:

אופן ההכנה

 מכינים בצק פריך לקלתית:

1

שמים את כל החומרים למעט קמח וביצה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים את הקמח והביצה ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ. חותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ ומרפדים בהם את התבניות — תחתית ודפנות. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות.

4

אופים כ-15 דקות להזהבה ומצננים.

מכינים את המלית:

5

משרים אבקת ג'לטין ב-4-3 כפות מיץ תפוחים.

6

מביאים לרתיחה את יתרת מיץ התפוחים, מיץ לימון, סוכר, מקל וניל וחצי מכמות התפוחים. מוסיפים את תערובת הג'לטין ושאר התפוחים ומערבבים. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה עד שהתערובת נקרשת מעט.

מכינים את הקרם ומרכיבים את הטארטלטים:

7

מקציפים את כל החומרים לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ. ממלאים את הקלתיות במלית התפוחים עד הקצה ומזלפים מעל עיגולים מהקרם.

8

שומרים יומיים בכלי אטום במקרר.