מתכון

טורטה דלה נונה: קיש של סבתא

קיש ריחני מבצק פריך ונימוח במלית של תרד, עגבניות וגבינות

9,167 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
טורטה דלה נונה: קיש של סבתא של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
טורטה דלה נונה: קיש של סבתא של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק הפריך

למלית

אופן ההכנה

לבצק

1

מכניסים את הקמח, המלח והחמאה למעבד מזון ומפעילים בפולסים לקבלת תערובת פירורית.

2

מוסיפים מים ומעבדים עד ליצירת בצק.

3

עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ, מניחים בתבנית האפייה ומקררים כשעה נוספת.

אפייה

5

מחממים תנור ל־180 מעלות, מכסים את הבצק בנייר אפייה או בנייר כסף, ממלאים בשעועית לבנה או כל קטנית אחרת (כמשקולת) ואופים 15 דקות.

6

מסירים את הנייר והקטניות ואופים כ-5 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.

למלית

7

יוצקים שמן זית למחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד הזהבה.

8

מוסיפים את עלי התרד ומאדים עד שהנוזלים מתאדים.

9

מעבירים לקערה ומצננים.

10

מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים למעט עגבניות השרי, קוביות הפטה וזיתי הקלמטה.

11

מערבבים היטב ויוצקים מעל הבצק.

12

מעל מסדרים את עגבניות השרי החצויות, זיתי הקלמטה וקוביות הפטה.

13

אופים כ-35 דקות בחום של 170 מעלות.