מתכון

טטאקי סינטה עם צ'ימיצ'ורי צלפים וזיתים

סינטה צלויה למחצה שמקבלת בוסט טעמים בזכות זיגוג מתוק־חמוץ־חריף וצ'ימיצ'ורי. מנת רושם שלא דורשת המון מאמץ

2,383 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טטאקי סינטה עם צ'ימיצ'ורי צלפים וזיתים של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
טטאקי סינטה עם צ'ימיצ'ורי צלפים וזיתים של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

הצ'ימיצ'ורי במתכון זה מקבל טוויסט בזכות בצלצלים כבושים, זיתים וצלפים. מומלץ להוסיף לשידוך זה גלדי בצל מושחרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסינטה

לזיגוג

לצ'ימיצ'ורי

לבצלים מושחרים

אופן ההכנה

מכינים את הסינטה

1

מערבבים את מרכיבי הזיגוג. מתבלים את הסינטה בתבלינים משני הצדדים וצולים במחבת או בגריל לוהטים כדקה מכל צד (בכל ארבעת הצדדים). רגע לפני סיום הצלייה מושחים את הסינטה בתערובת הזיגוג מכל הצדדים. מסירים מהאש ומצננים. פורסים את הסינטה לפרוסות דקות.

מכינים את הצ'ימיצ'ורי

2

מערבבים את מרכיבי הצ'ימיצ'ורי עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים וממליחים במידת הצורך.

מכינים את הבצלים המושחרים

3

מחממים משטח צלייה (מחבת, גריל או פלנצ'ה) וצולים עליו את הבצלים כ־10 דקות עד ששטח הפנים שלהם משחיר. מפרקים את הבצלים המושחרים לגלדים.

מרכיבים את המנה

4

מסדרים פרוסות סינטה בצלחות הגשה, יוצקים ביניהן צ'ימיצ'ורי ומפזרים בצלים מושחרים. מתבלים במלח אטלנטי ובפלפל שחור.