מתכון

לשון בקר כבושה

מנה קלאסית וקלה להכנה של לשון בקר רכה, המוגשת לצד חרדל וחזרת

6,557 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לשון בקר של m25. צילום: ירון ברנר
לשון בקר של m25. צילום: ירון ברנר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכבישה

להגשה

אופן ההכנה

כובשים את הלשון

1

מניחים את הלשון עם שאר החומרים בכלי קיבול אטום. שומרים בקירור במשך 48־72 שעות.

2

שוטפים את הלשון ומעבירים לסיר. מכסים במים ומוסיפים תבלינים חדשים. מרתיחים, מקטינים את האש, מניחים כמה צלחות כבדות על הלשון כך שלא תצוף בזמן הבישול, מכסים את הסיר ומבשלים כ־3 שעות או עד שהלשון רכה למגע. מכבים את האש ונותנים ללשון להצטנן בנוזל הבישול כשעה לפחות. מוציאים את הלשון מהסיר כשהיא חמימה ומסירים את הקרום העוטף אותה. פורסים לפרוסות ומגישים עם חרדל וחזרת.