מתכון

מחית קארי הגרסה הביתית

לקארי ביתי יש איכויות שהקנוי לא יכול לשחזר: ארומות מודגשות ופתוחות, טעמים עזים וטריות שמשדרגת כל מאכל

18,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
מחית קארי הגרסה הביתית של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מחית קארי הגרסה הביתית של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

המתכון הזה יפיק קארי אדום.

לקארי ירוק: משתמשים בפלפלים ירוקים ומוסיפים עלים מצרור כוסברה.
לקארי מסאמאן: מוסיפים כפית זרעי כמון, 1/2 כפית כורכום ומעט קינמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים זרעי כוסברה ופלפל לבן במחבת חמה ויבשה דקה-שתיים רק עד שעולה ניחוח. מעבירים לכלי קר לעצירת הקלייה ומצננים.

2

מרסקים פלפלים, שאלוטס, שום, ג'ינג'ר וקליפת ליים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים למעט השמן וטוחנים בפולסים לקבלת מחית.

3

מעבירים לצנצנת, יוצקים שמן ושומרים במקרר עד שבוע.