מתכון

ממליגה מלאי עם שמנת וריבה

ממליגה מלאי היא בעצם ממליגה אפויה. יש לה גרסה מלוחה וגם גרסה מתוקה שמתאימה כמאפה בוקר וגם כקינוח

7,289 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ממליגה מלאי עם שמנת וריבה של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
ממליגה מלאי עם שמנת וריבה של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

מגישים עם ריבה ותערובת שמנת ומסקרפונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 200- מעלות ומשמנים תבנית.

2

יוצקים חלב לסיר קטן, מוסיפים חמאה ומבשלים על להבה בינונית רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים או לתבנית אינגליש קייק עד ל-3/4 מגובה הדפנות. אם אופים בתבנית שקעים, אופים 25 דקות, אם בתבנית אינגליש קייק, 45-40 דקות או עד שפני המאפים זהובים.

4

מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים פנימה מסקרפונה וקליפת לימון. מגישים את המאפים לצד הקצפת וריבת תות.