החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרסת פירות יער
למרציפן
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־175 מעלות.
2
מערבבים את חומרי המרציפן יחד.
3
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים עם סוכר, קליפת לימון ומחית וניל עד שהם מתרככים מעט (מטגנים את הפרוסות ואת המקלות בנפרד).
4
מורחים מעט חמאה על כל פרוסה.
5
מורחים מעט מתערובת המרציפן על כל פרוסה ומסדרים מעל את התפוחים (ראו תמונה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8־10 דקות עד ששולי התפוחים מזהיבים.
6
לגרסת פירות היער: אופים פרוסה אחת רק עם מרציפן (ללא התפוחים). מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר, מניחים תלוליות קצפת ומסדרים מעל פירות יער.