מתכון

ספלי קרם שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער

קינוח שוקולד שמזכיר קצת את מעדן ה”דני” הנוסטלגי. את הספלים מבשלים באמבט מים וכך מתקבל מרקם המשי האופייני

1,758 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ספלי קרם שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ספלי קרם שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לאפייה יש להצטייד בספלים חסיני חום בנפח 180 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם השוקולד

לקצפת פירות יער

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 150 מעלות.

מכינים את קרם השוקולד

2

מחממים שמנת מתוקה, חלב, שוקולד וקפה נמס בסיר תוך כדי בחישה עד להמסה מלאה (נזהרים שלא יגלוש).

3

מערבבים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת בלי לייצר נפח. יוצקים את תערובת השוקולד ומערבבים לבלילה אחידה.

4

משמנים ספלים חסיני חום ויוצקים לתוכם את תערובת השוקולד. מניחים את הספלים בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים עד מחצית גובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).

5

אופים 40-35 דקות עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז. מצננים.

6

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 6 שעות לפחות.

מכינים את קצפת פירות היער ומגישים

7

מועכים את פירות היער וכף סוכר בקערית בעזרת מזלג.

8

מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת רכה.

9

מקפלים פנימה קלות את תערובת פירות היער לקבלת מעין מערבולת (לא מערבבים לתערובת חלקה).

10

מניחים תלולית של קצפת פירות יער על קרם השוקולד ומגישים.