לאפייה יש להצטייד בספלים חסיני חום בנפח 180 מ”ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם השוקולד
לקצפת פירות יער
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 150 מעלות.
מכינים את קרם השוקולד
2
מחממים שמנת מתוקה, חלב, שוקולד וקפה נמס בסיר תוך כדי בחישה עד להמסה מלאה (נזהרים שלא יגלוש).
3
מערבבים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת בלי לייצר נפח. יוצקים את תערובת השוקולד ומערבבים לבלילה אחידה.
4
משמנים ספלים חסיני חום ויוצקים לתוכם את תערובת השוקולד. מניחים את הספלים בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים עד מחצית גובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).
5
אופים 40-35 דקות עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז. מצננים.
6
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 6 שעות לפחות.
מכינים את קצפת פירות היער ומגישים
7
מועכים את פירות היער וכף סוכר בקערית בעזרת מזלג.
8
מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת רכה.
9
מקפלים פנימה קלות את תערובת פירות היער לקבלת מעין מערבולת (לא מערבבים לתערובת חלקה).
10
מניחים תלולית של קצפת פירות יער על קרם השוקולד ומגישים.