מתכון

עוגיות לימון “רעידת אדמה”

העוגיות האלה הן הדבר הכי טעים שאלוהים המציא. מגיעות בגודל מושלם לצד כוס שתייה חמה

65,558 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
  • עוגיות לימון “רעידת אדמה” של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    עוגיות לימון “רעידת אדמה” של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
  • עוגיות לימון “רעידת אדמה” של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    עוגיות לימון “רעידת אדמה” של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

טורפים במטרפה מיץ לימון וגרדת לימון עם שמן קוקוס וסוכר קנים במשך כ־5 דקות. מוסיפים קמח כוסמין ואבקת שקדים. מערבבים קלות (יש להימנע מעיבוד יתר) ומוסיפים את חלמון הביצה. מעבדים רק עד לקבלת בצק ומאחדים לכדור.

2

מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים סוכר לציפוי בצלחת עמוקה אחת ואבקת סוכר לציפוי בצלחת עמוקה שנייה. יוצרים כדורים בקוטר של 2 ס"מ ומגלגלים כל כדור קודם בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר. משטחים מעט את הכדורים ומניחים בתבנית האפייה. בסיום מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.

3

מחממים תנור ל־175 מעלות. אופים את העוגיות כ־20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור ומפזרים שכבה נוספת של אבקת סוכר. מצננים ומגישים עם כוס תה.