מתכון

עוגת שוקולד צ'ילי

אחת מעוגות השוקולד הטובות ביותר, המרקם שלה רך, כמעט פאדג'י; והטעם, אפילו עם הצ'ילי, כבש גם ילדים וגם מבוגרים

10,370 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת שוקולד צ'ילי של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
עוגת שוקולד צ'ילי של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

תבנית בקוטר 20 ס"מ

3 שעות קירור

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי גנאש

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה

2

ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי, מערבבים לאיחוד ומסירים מהאש. מוסיפים צ'ילי ומערבבים להטמעה.

3

מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית כ- 4-3 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מנמיכים מהירות, מוסיפים שמנת וויסקי ומערבלים להטמעה.

4

מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים 2 דקות לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

5

אופים 35 דקות עד שהחלק העליון נסדק אך העוגה נותרת עדיין לחה מאוד מבפנים ומעט רוטטת - זה בסדר, היא תתייצב בצינון. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את הציפוי

6

מניחים שוקולד בקערה. מביאים שמנת וצ'ילי לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים בעדינות במטרפה לקרם חלק ואחיד.

7

יוצקים את הגנאש על העוגה ומעבירים למקרר לשעה ועד 5 ימים. מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה.