למה כדאי לכם להכין פופ טארטס? לבלוג של ליאור משיח
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למילוי
לגלייז
אופן ההכנה
מכינים בצק
1
מעבירים קמח, קקאו, סוכר, מלח וחמאה לקערת המיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה לתערובת פירורית מאוד. מוסיפים מים לאט, בהדרגה ותוך כדי עיבוד, ברגע שמתגבש בצק, מוציאים אותו מקערת המיקסר.
2
חוצים את הבצק, יוצרים מכל חצי ריבוע שטוח, עוטפים כל אחד בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוציאים ריבוע אחד של בצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפיה ליריעה בעובי 1/2 ס"מ. חותכים למספר זוגי של מלבנים בגודל 7 ס"מ על 11 ס"מ, ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולות עם ריבוע הבצק השני, את המלבנים שחתכנו מהיריעה השנייה לא מעבירים לתבנית אלא משאירים על נייר האפייה. חשוב לוודא שיש מספר זוגי של מלבנים. אחד יהיה החלק התחתון ואחד יהיה החלק העליון של הטארטים.
ממלאים ואופים
4
מברישים ביצה בשולי המלבנים שבתבנית (היא תעזור להדביק את החלק העליון לסגירה). מסדרים על מלבני הבצק שבתבנית בשורות של שוקולד, מרשמלו, שוקולד, מרשמלו ושוב שוקולד. חשוב להקפיד לשמור על השוליים ריקים. מכסים כל מלבן בצק שמילאנו מלבן בצק. מהדקים את שולי שני מלבני הבצק בעזרת מזלג לסגירה.
5
מעבירים למקרר ל-10 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
6
מוציאים את התבנית מהמקרר, מברישים בביצה, אופים 15 דקות, ומניחים לצינון.
מכינים גלייז
7
מניחים שוקולד בקערה שיכולה להכיל את כל החומרים. ממיסים את השוקולד מעל בן מרי או במיקרוגל בפולסים. מוסיפים את יתר החומרים פרט למלח ומערבבים עד קבלת ממרח חלק ונוח למריחה. מורחים או מפזרים את הגלייז בעזרת כף על כל אחד מהטארטים, מניחים לגלייז להתייצב מספר דקות ומפזרים על כל אחד מעט מלח ים אטלנטי.