מתכון

פוקאצ'ה חצילים

השידוך המושלם לפוקאצ'ה רותחת שאך יצאה מהתנור: חציל קלוי בציפוי גבינה

8,778 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פוקאצ'ה חצילים
פוקאצ'ה חצילים

גיוונים: במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב-1/3 חבילה או 15 גרם שמרים טריים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

להברשה:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים שמרים במים פושרים עם סוכר, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. מכסים ומניחים לתסוס בצד ל-10 דקות.

2

שמים את תערובת השמרים בקערת מיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים. לשים עד לקבלת בצק כ-10 דקות.

3

מקמחים את הבצק, עוטפים במגבת לחה, ומתפיחים כשעה.

4

לאחר שהבצק תפוח היטב, לשים אותו מעט להוצאת האוויר, ומחלקים לשלושה חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את הציפוי:

5

ממליחים פרוסות חציל, ונותנים להן להגיר נוזלים במשך כשעה לפחות. מייבשים ומסדרים בתבנית משומנת.

6

מחממים תנור ל-250 מעלות.

7

אופים את פרוסות החציל רבע שעה. מוציאים ולא מכבים את התנור.

8

מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.

9

מרדדים את הבצק לגודל הרצוי, ומברישים את כולו בשמן זית.

10

מפזרים את פרוסות החציל על הבצק. קורעים כדור מוצרלה ביד לחתיכות קטנות, ומפזרים בין הפרוסות. מפזרים תימין, מלח ופלפל מעל.

11

מקפלים את קצוות הבצק פנימה, כדי שהגבינה לא תברח, ואופים 12-10 דקות, עד שתחתית הבצק אפויה וקריספית.