מתכון

פורטבלו בקרם כמהין

צוות מסעדת רפאלו החיפאית מגיש מעדן עם השילוב המנצח: פטריות פורטבלו וכמהין

1,977 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פורטובלו בקרם כמהין של מסעדת רפאלו. צילום: בועז לביא
פורטובלו בקרם כמהין של מסעדת רפאלו. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את פטריות הפורטבלו בשמן זית ואופים בתנור כ-10 דקות (עד להשחמה).

2

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את השום ופטריות היער ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים שמנת מתוקה, תימין ואת מחית הכמהין, ומצמצמים.

להגשה

3

יוצקים לצלחת שטוחה את רוטב הפטריות עם השמנת, ומסדרים מעל את פטריות הפורטבלו האפויות. מגררים מעל פרמזן ומגישים. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם מקלות פרמזן או גריסיני.