מתכון

פסטה סרדינים

פסטה כיפית בעלת טעמים עמוקים, שמתבססת בעיקר על מרכיבים שתמיד יש בבית

11,780 בשלנים התעניינו במתכון זה
פסטה סרדינים. צילום: דניאל לילה
פסטה סרדינים. צילום: דניאל לילה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

שמים עגבניות בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן וצולים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומקבלות סימני חריכה.

3

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים-מערבבים פירורי פנקו 4-3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

4

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים פסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.

5

בינתיים מחממים סיר רחב עם יתרת השמן ומטגנים שום, צ'ילי, תימין ואורגנו במשך דקה עד שהארומות מתחילות לעלות.

6

יוצקים יין ומבשלים דקה-שתיים עד שאלכוהול מתאדה. מוסיפים את העגבניות הצלויות, זיתים וסרדינים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה.

7

מוסיפים את הפסטה ומי הבישול ששמרנו ומתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהכיריים.

8

מחלקים את הפסטה בין צלחות הגשה, מפזרים פירורי פנקו ומעט פטרוזיליה ומגישים.