מתכון

צלי דלעת ובצלים בראס אל-חנות

משנה לשנה הדלעת תופסת מקום מכובד יותר בארסנל המתכונים שלנו. מבקשים מהירקן נתח גדול של דלעת

5,575 בשלנים התעניינו במתכון זה
צלי דלעת ובצלים בראס אל-חנות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צלי דלעת ובצלים בראס אל-חנות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הפעם הדלעת היא לא על תקן שחקנית משנה במרק אלא כגיבורה ראשית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים דלעת בתבנית, מזלפים עליה 3-2 כפות שמן זית ומפזרים ראס אל-חנות, מלח, סוכר ופלפל.

3

צולים את הדלעת בתנור שעה או עד שהיא רכה ושחומה.

4

בינתיים מטגנים טבעות בצל בשמן הנותר 8 דקות להזהבה ומתבלים במעט סוכר חום, ראס אל-חנות, מלח ופלפל חריף.

5

כשהדלעת רכה מפזרים עליה את הבצל המטוגן ומגישים עם טפטופים של טחינה גולמית מעל.

על הדרך: דלעת צלויה ב-5 טעמים
דלעת צלויה בתנור היא מעדן אמיתי, שקשה למצוא לו מתחרים (טוב, אולי תפוחי אדמה). קולפים (אם רוצים), חותכים לגודל אחיד ומשחקים עם הטמפ’ לפי הצורך. אם הדלעת משחימה מהר מדי – מכסים, ואם צריך – מעלים את הטמפ’. הנה כמה אפשרויות תיבול שאנחנו מחבבים במיוחד:

  1. יוצקים על קוביות הדלעת שמן זית ומפזרים מלח גס וזרעי כמון כתושים קלות.
  2. יוצקים על הדלעת מירין וסויה ביחס של 1:1. כשמוציאים את הדלעת מהתנור, מפזרים מעט שמן שומשום קלוי.
  3. יוצקים על קוביות הדלעת חמאה מומסת עם כמה עלי מרווה ומתבלים במלח גס.
  4. יוצקים שמן זית מתובל בראס אל-חנות, מלח ופלפל.
  5. יוצקים על קוביות הדלעת שמן זית, מפזרים סוכר חום ופרוסות של פלפל צ’יפוטלה, שיפקה או פלפל חריף כבוש אחר.