מתכון

קלתית בצק פריך

החלטתם להתחיל לאפות? קרין גורן במתכון בסיסי, תרתי משמע: קלתית בצק פריך שאפשר למלא בכל מה שאוהבים

395,927 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
  • בצק פריך. צילום: דניאל לילה
    בצק פריך. צילום: דניאל לילה
  • בצק פריך
    בצק פריך
  • בצק פריך2
    בצק פריך2
  • בצק פריך3
    בצק פריך3
  • בצק פריך4
    בצק פריך4
  • בצק פריך1
    בצק פריך1

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים עוד כמה שניות.

2

משטחים את כדור הבצק לפיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

מרדדים, מרפדים ואופים

3

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 40 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) אפייה חלקית (עיוורת) 15-10 דקות עד שהבצק יבש למראה ורק מתחיל להיות זהוב; או אפייה מלאה כ-20 דקות עד שהבצק זהוב לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים.

לפי אותה שיטה מכינים:

קלתית לימונית: מוסיפים לבצק (עם הביצה) קליפה מגוררת מלימון אחד.

קלתית תפוזית: מוסיפים לבצק (עם הביצה) קליפה מגוררת מתפוז אחד.

קלתית בניחוח וניל: מוסיפים לבצק (עם הביצה) כפית תמצית וניל איכותית.

קלתית קינמון: מוסיפים לקמח כפית קינמון.

קלתית קוקוס: מחליפים 1/4 כוס קמח ב-1/4 כוס קוקוס.

קלתית פרג: מחליפים 1/4 כוס קמח ב-1/4 כוס פרג טחון.

קלתית קקאו: מחליפים 1/4 כוס קמח ב-1/4 כוס קקאו.

קלתית תבלינים: מוסיפים לקמח כפית קינמון, 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון ו-1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר.

קלתית ללא ביצים (לטבעונים, או אם סתם נגמרו במקרר): מחליפים את הביצה ב-1/4 כוס חלב קר או שמנת מתוקה.