מתכון

"ריבת" עגבניות

אין כאן גרם של סוכר, ולמרות זאת עינב קוראת למטבל המרוכז הזה ריבה, בעיקר בגלל המרקם שלו

1,950 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
עגבניות. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור
עגבניות. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור

אין כאן גרם של סוכר, ולמרות זאת עינב קוראת למטבל המרוכז הזה ריבה, בעיקר בגלל המרקם שלו. טעמו דומיננטי ולכן הוא יתאים גם לתיבול של עוף או דגים ויכול לשמש ממרח לכריכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר קטן עם שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 7-6 דקות עד להזהבה עדינה. מוסיפים את שאר החומרים למעט העגבניות ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה עד לאיחוד החומרים.

2

מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים עגבניות מיובשות וטוחנים בפולסים עד לקבלת מחית גסה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע.