מתכון

תבשיל זנב שור בדבש תמרים

שף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום הירושלמית מכין תבשילי בשר חורפי ומנחם עם סילאן

1,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
תבשיל זנב שור בדבש תמרים של שף אלרן בוזגלו. צילום: אפרת ליכטנשטט
תבשיל זנב שור בדבש תמרים של שף אלרן בוזגלו. צילום: אפרת ליכטנשטט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים בכלי את כל החומרים ומכניסים למקרר ל-24 שעות. מוציאים את הבשר ושומרים את הנוזל להמשך הבישול.

2

מחממים את השמן בסיר בעל תחתית עבה וצורבים את נתחי הזנב להשחמה יפה. מוציאים את הנתחים מהסיר ומכניסים את הירקות. משחימים היטב.

3

מניחים את כל הבשר בתבנית. מרתיחים את הנוזלים בסיר, ויוצקים אותם על הבשר שבתבנית. מכסים בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות למשך 3 שעות או עד שהבשר רך.

4

מצננים את הבשר בנוזל (חשוב מאוד, כדי שהבשר יספוג טעמים טוב יותר). לפני ההגשה מחממים את כל התבשיל בסיר ומגישים.