מתכון

תרכיזי מיץ פירות

במקום הוויטמינצ’יק ודומיו מכינים רכז מפירות עונתיים עם מינימום סוכר

10,591 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
תרכיזי מיץ פירות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
תרכיזי מיץ פירות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

אומנם ככל שתוסיפו יותר סוכר חייו של הרכז יתארכו, אבל אני מעדיפה להאריך את חיי הרכז בדרך אחרת – אני מכינה ממנו מיץ, מקפיאה במגשי קרח ומפשירה כשצריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פירות בקערה עם סוכר ותמצית וניל, מערבבים ומשהים חצי שעה.

2

מבשלים 1/2 שעה מעל להבה נמוכה, מצננים היטב וטוחנים למחית חלקה, מסננים לבקבוק זכוכית ומאפסנים במקרר.

3

מערבבים תרכיז עם כמות כפולה של מים ומגישים עם קרח כתוש.